Cróniques de la Comunitat

Setembre 2020

Divendres, 4. Els PP. Miquel i Olivier van a la possessió de sa Torre a ajudar a arreplegar arroves. Madò Antònia i el seu fill Pere son feligresos assidus de les nostres celebracions.  Sempre están disponibles a ajudar-nos i enguany ens dugueren una camioneta plena de llenya.- Puja la parella de voluntaris en Jaume Tornil i la seva dona, la metgessa Àngels.

 

Diumenge, 6. Dinen amb la comunitat ells dos i la seva filla Laia.- Avui ha dormit aquí una colombiana anomenada Júlia, que volia veure el lloc per organitzar qualque curset de ioga.

 

Dimarts, 8. Ens visita un sacerdot de Madrid, anomenat Jaime, i celebra una missa.

 

Dissabte, 12. Ahir vengué en Jaume Conte, un “palmesano” que viu a Sencelles, per a passar dos dies de reflexió i meditació.- En Toni de Campos ens duu un parell de kilos de caragols que ha replegat i dina amb nosaltres.

 

Divendres, 11. Veim, amb natural preocupació, la cancel·lació de la majoria d’activitats programades, sobretot les que provenien de l’estranger.- Avui torna a pujar el voluntari Miquel Palou.-

 

Dilluns, 14. Ve n´Alfred, alemany, amb mitja dotzena d’alemanys. El primer grup d´estrangers, que torna a la casa d’espiritualitat en temps de pandèmia.

 

Dijous, 17. Torna na Linda, després del seu mes de vacances i d’un grapat de dies de baixa per un pinçament a la columa. Els membres de la comunitat l’han suplida a la cuina, mentrestant.- Un grup d’excursionistes de Campos, de la tercera edat, s’aturen a berenar aquí.

 

Dissabte, 19. Na Paula i n’Eduardo reuneixen el seu grup de formació de mestres.

 

Diumenge, 20. Avui vespre el P. Olivier pren el barco cap a Barcelona per a passar uns dies de vacances amb un amic seu.

 

Dissabte, 26. Ahir vespre comença un grup de 17 persones, coordinat per Carme i Monet, sobre ioga cundalini.- Torna el P. Lotele de Barcelona.- Na Paula reuneix el seu grupet de introducció a la interioritat.

 

Diumenge, 27. A casa celebram l’onomàstic del P. Miquel, superior de la comunitat i director de la casa. A taula ens acompanya el seu nebot Eric i la seva companya paraguaia. També la voluntària Rosa amb una amiga doctora madrilenya, anomenada Sílvia. Se’n va la gent del taller i tot queda en pau i silenci.

 

Jaume Reynés, MSSCC

 

 


Agost 2020

Dissabte, 1. Passaran la setmana amb nosaltres en Jaume Tornil i la seva dona Àngels.

Divendres, 7. Avui ana a dinar a ca’n Arabí, de Binissalem, per informar-nos de la seva oferta de càtering. S’espenya el motor de l’aigua i n’hem de comprar un de nou.

Dissabte, 8. El P. Miquel celebra una missa funeral pel P. Joan Arbona, a la qual assisteixen una vintena de persones.

Diumenge, 2. Se’n van en Jaume i n´Angels. Els PP. Miquel Olivier van al port d’Alcúdia a dinar amb l´amic restaurador Andreu Genestra.

Dilluns, 3. A l’hora del sopar comença el grup de n’Emma.- Ve en Mohamed, un marroquí que viu a Porreres, a passar un parell de dies amb nosaltres.

Divendres, 14. Després de berenar, s’acomiada la dotzena de persones que han fet el recés.- Avui dinen amb nosaltres, Mohamed, Miquel Palou i Albert, un català amic del superior.

Diumenge, 16. El P. Miquel participa en les patronals de Sant Roc, a Porreres, i el P. Jaume a les d’Alaro. A causa del corona virus s’han suspès les festes populars i només han quedat les religioses. Flori i Clarita preparen una paella per a la comunitat.

Dilluns, 17. 130 aniversari de la nostra fundció. 10 congregants tenen un recés de tot el dematí comparant la passió que movia els cots de Jesús i de María, reflectida sobretot a les causes del fundador i a les del bisbe Casaldàliga, que acaba de morir. Quines creim que paga la pena continuar avui en dia. A les 17 celebram l’eucaristia presidida pel superior general i transmesa en directe pel P. Lotele.

Dimarts, 18. El Superior General ha quedat a romandre aquí i avui dematí es reuneix amb la comunitat per a comentar alguns problemes que en afecten, mals de resoldre.- A les 16.00h el P. Reynés es connecta on line amb quatre diaques que viuen a Bs. Aires i a Santo Domingo, per a tractar alguns temes de formació.

Diumenge, 23. Dinen aquí els voluntaris Jaume i Àngels, Pilar i Rosa. El P. Jaume és a Ciutat des del divendres passat, preparant una colonos còpia que s’ha de fer dilluns.

Dimarts, 25. Torna el P. Jaume. P. Miquel estarà fora fins dissabte.- Avui vespre torna en Jesús de Frutos, que acaarà de preparar un taller que vol impartir sobre Eines del coneixement propi i, mentrestant, col·labora amb el manteniment de l’ermita. També ve n’Óscar Mateu, amic d’en Juan Nelson, que viu a Madrid i es dedca a l’anàlisi de mercats i a ka meditació profunda, i dormirà aquí fins diumenge.

Dissabte, 29. Taller per donar eines per millorar el propi coneixement, dirigit pr Jesús de Frutos amb una desena e participants, com està menat per les normes del temps de pandèmia.- Els PP. Olivier i Jaumen graven i pengen a les xarxes una entrevista al Dr.Oscar Mateu.

Diumenge, 30. Els PP. Miquel i Jaume concelebren a la missa de les festes patronals de Randa dedicades al beat Ramon i a sant Isidre Llaurador. Com és lògic, ptesieix el P. Miquel que és el rector.N’Aina i na Cati, del grup catecumenal de Manacor, dinen amb nosaltres.- Una americana, anomenada Susana Martínez, en visita cercant més informació sobre la historia d’aquesta ermita (Beat Ramon, Beat Francesc Palau, Ven. Joaquim Rosselló...)

Dilluns, 31. Feim una reunió els membres de la comunitat amb Jaume Tornils sobre l’economia comunitària.


Juliol 2020

Divendres, 3. Recés del Taller de iniciació a la interioritat (23), coordinat per Paula i Eduardo.

Dissabte, 4. Venen els voluntaris Jaume Tornil i Àngels a donar una mà.- El voluntari Juan Nelson ve acompanyat d’un grupet d’amics, amb els quals tracta de muntar una empresa familiar. Mengen i i dormen aquí.- També hi ha una parella d’un mallorquí i una cubana (Carles i Lisbet) que dormen quatre dies aquí.

Divendres, 10. Arriva fray Luís Esteban Lara, OFM, company d’estudis del P. Miquel, per estar un parell de dies entre nosaltres.- Comença el grupet de na Nina (devers 10).

Dissabte, 11. Vé na Sió Moranta, de Esporles, per a passar una setmana de desconnexió i d’estudi.

Diumenge, 12.Les dues missioneres dominiques (Francisca i Catalina) acaben els Exercicis internacionals, organitzats on lin (uns 170 membres del Verbum Deí) i parteixen. Han participat molt en el manteniment de la casa i en la litúrgia.

Dijous, 18. Vé n’Aina Servera per ajudaren algunes tasques de voluntariat.- El P. Miquel sopa avui amb en Biel Ferriol i sa mare, Lina.

Diumenge, 19. Després de la missa de 10:30 tenim un tast de vins dirigit per Rosario Zambrano, una equatoriana que pasa un parell de dies aquí. Segueix tot un ritual de Vi i Interioritat i de despertat els sentits.

Dimecres, 22. Ahir vingué Jesús de Frutos, que passarà una setmana aquí. Trballà molts d’anys com a càmara de televisió i s’ha compromès a ajudar P. Olivier a muntar el nostre canal de Youtube.- Hi dediquen un parell d’hores, De Porrreres ve en Simó Tortella, que du la televio de Porrereres, a col·laborar un poc. Avui, de bon matí, venen a caminar Aina Servera i Catalina Font, de Manacor.

Dissabte, Venen dos grups: Un de Carme i Monet i un altre de Vilafranca de Bonany.- Na Paula es reuneix també amb un grupet de mestres. Sopa i dorm aquí n’Aixa, una allota que fa un pelegrinatge per tots els antuaris de Mallorca. Celebram sant Jaume, patró d’Espanya i del P. Jaume.

Diumenge, 26. Venen de visita Juan Nelson (que dina aquí) i el P. Damià Socias amb la seva germana Catalina.

Dimecres, 29. Torner venir des de Manacor Aina Servera i na Cati Font i, juntament amb P. Olivier, pugen a peu fins al santuari de Cura.

Divendres, 31. Linda pren el mes de vacances.

 


Juny 2020

Dilluns, 1. El P. Miquel va fins a s’Alqueria per assistir al funeral d’un col·laborador de la Procura de Missions. El P. Jaume acaba el curs sobre els Sinòptics que imparteix a l’Institut de Ciències Religioses de Palma (ISUCIR).

Dijous, 4. Tornen Miquel Palou per fer feina a la biblioteca i en Flori per passar uns dies entre nosaltres.

Dissabte, 6. El grup de Paula i Eduardo segueixen el seu programa. És el primer que torna després de la crisi de l’Estat d’Amenaça. Fan un taller sobre meditació.

Diumenge, 6. El P. Miquel convida a dinar els dos amics poblers Biel Ferragut i Macià Serra, aquest darrer ve acompanyat de la seva família.

Dijous, 18. Dina amb nosaltres en Miquel Palou i els dos picapedrers que fan els banys nous, un marroquí i l’altre equatorià.

Dissabte, 20. Ve per passar el cap de setmana el matrimoni d’en Jaume Tornil i la doctora Àngels. Na Paula i n’Eduardo dirigeixen un taller amb una dotzendeapersones.

Diumenge, 14. A l’eucaristia de les 10:30h celebram els 48 anys del P. Olivier. Els feligresos que solen venir a la missa dominical ens acompanyen a la taula.

Dimarts, 16. Venen dues missioneres de l’Institut Vrbum Dei (Catalina Morell i Francisca Gost), que passaran aquí un mes de desert.

Dijous, 18. Avui ve un grup per fer mindfulness, coordinat per Carles García, d’Andraitx.

Divendres, 20. Grup d’Eli Mercadal, unes 16 persones.

Diumenge, 21. Dina amb nosaltres la voluntària Maria del Pilar, que ha pujat amb una amiga.

Dimecres, 24. Puja en Miquel Palou per fer feina a la biblioteca. Quatre persones passen un dia aquí dalt, i al vespre e s reuneixen amb un bon grup de gent preparant una nova fundació amb el nom de Climent Garau.

Divendres, 26. Ahir dinaren a la nostra comunitat les dues missioneres del Verbum Dei, Catalina i Francisca. Avui el P. Miquel sopa amb quatre amics col·laboradors de la Procura de Missions. Ve na Jerònia Quetglas amb la seva parella.

Dissabte, 27. Un degoteig de gent: Dinen amb nosaltres les voluntàries: Pilar Marín i Rosa. Maria Mas fa treball voluntari tot el cap de setmana. Carlos Mesa i la seva esposa dormen a la Casa d’Espiritualitat. El grup d’ Alexandre fan unes hores de meditació

Diumenge, 28. Grup de Tomeu Artigues (una vintena), a la Sala de Meditació. Dinen amb nosaltres les voluntàries Maria Mas i Caro Repiso.

 


Maig 2020

Dilluns, 4. Ahir férem la reunió dels diumenges, on compartim un poc com ens trobam l’avaluació dels treballs fets, les noves necessitats. Se centrà un poc en Juan Nelson, que ja es despedeix. Contà algunes experiències espirituals i prenguérem un gelat en honor d’ell. Avui ja ha partit perquè s’ha de canviar de pis i té moltes coses a fer. Hem de reconèixer que la seva ha estat una presència molt agraïda, sempre ha donat una mà allà on podia i és un amic que no oblidarem fàcilment.

Divendres, 8. El P. Miquel presenta a la comunitat una petita mostra de quadres que ha pintat, cercant la combinació de colors i, també, l’oportunitat de llevar-se l’estressament de damunt.

Diumenge, 10. S’acaba la fase O de l’Estat d’Amenaça, demà passam a la Fase 1 i es suavitzaran un poc les condicions. En Juan Nelson, que ja s’enyorava, ha pujat a la missa dominical i ha dinat amb nosaltres. Boira i un poc de pluja insistent.

Dissabte, 16. Hi comença a haver un poc de moviment. Ahir pujà el voluntari Miquel Palou per a continuar la digitalització de la biblioteca. Avui ha pujat el matrimoni de Jaume Tornil i Àngels a passar el dia i en Toni de Campos, que ens ha duit un parell de kilos de caragoles.

Diumenge, 17. S’obren les esglésies i ermites per a celebrar el culte cristià. Aquí celebra el superior i després dinam els tres membres de la comunitat, el brasileny Flori, el col”laborador de la Procura Pere Cases amb una amiga paraguaiana que nom Diana, i els dos campaneters Toni i Sebastiana.

Dilluns, 18. Avui, després de la quarantena, ens visita la voluntària manacorina Ana Servera.

Dijous,21. Dinen amb nosaltres en Miquel Palou i n’Aina Servera, que han vengut a ajudar un poc.

Dilluns, 25. El nostre superior aprofita que la casa no té activitats, per a continuar la reforma i manteniment del primer pis, afegint un altre bany.

Divendres, 29. Torna en Miquel Palou per a continuar digitalizant la biblioteca.

Diumenge, 24. Festa de l’Esperit Sant, amb eucaristia presidida pel P. Miquel. A la taula, ens acimpanyen els voluntaris Jaume Tornil i Àngeles i na Sebastianeta de Campos.


Abril 2020

Dissabte, 4. El Govern decideix allargar dues setmanes aquest període de reclusió a casa.

Diumenge, 5. Aquí es pot dir que no ens ha visitat ningú, fins avui que han pujat alguns membres de Protecció Civil per veure si estàvem bé. El P. Miquel els ha regalat un poc de verdura fresca de l’hort.- Assistim a la missa televisada del sant Pare a l’església de sant Pere de Roma.

Dissabte, 11. Celebram una Setmana Santa molt atípica. El P. Miquel segueix organitzant un manteniment i neteja generals. L’esglesieta tancada, així com les parròquies que servim. Hem seguit les celebracions principals per la Seu de Mallorca o les del sant Pare a sant Pere de Roma. Ahir, divendres, vàrem fer el recés, Predicat pel P. Jaume. Guardam el dejuni, amb una sola menjada forta al migdia. La cuinera es despedí ahir fins dimarts.

Diumenge, 12. Pasqua de Resurrecció del Senyor!Ahir vespe seguírem la vigília del papa i avui el nostre petit grup ha celebrat l’eucaristia presidits p’en Miquel. En Juan Nelson ho ha gravat per pujar-ho al canal de youtube i felicitar així i reforçar els llaços amb tots els nostres voluntaris. Aquests dies han cancel·lat la seva vinguda els grups d’Angustias Ortega (del 3 al 5) i els de Paula i Jutta (dissabte, 4).

Dimarts, 14. Segueix el mal temps. Aquí dalt, molta boira. Ha plogut un poc, de 15 a 20 litres, però insuficient. Ahir férem una segona reunió els 5 que estam confinats a Sant Honorat, per avaluar i programar la nova setmana.

Març 2020

Diumenge, 1. Dia de les Illes Balears. Aquí dalt no es nota, perquè el grup està guardant el silenci més escrupolós. Venen a dinar en Sebastià Prats, un cursillista 444conegut, iamb la seva dona Cati, infermera a Son Llàtzer, i els fills Jordi i Joan

En acabar, el grupet de n’Hermínia ens crida per agrair -nos públicament lque “és un luxe comptar a Mallrca amb una comunitat que els faci sentir com a ca seva”.-

El P. Jaume comença a predicar la Quaresma a Porreres. Avui titula el tema. “Quaresma del coronavirus i les seves temptacions. No sigueu tòxics per ningú!”. Tenguent en compte que encara no pot conduir de nit, el ve a cercar en Simó Tortella, gestor de la parròquia i alumne seu en els estudis de preparació del diaconat. Ell mateix publica la gravació de l’eucaristia a la TV de Porreres. Sopa a ca seva.

DEL LLIBRE DE VISITES

“Estoy muy agradecida de mi corta pero aprovechada estancia en vuestra Ermita.

En cuanto pueda, os visitaré nuevamente...”

El P. Jaume començà ahir vespre a predicar la Quaresma a Porreres, la ’homilia de l’eucaristia dels diumenges. Avui no es fa com antigament, amb pedicacions d’una hora. Una homilieta beru d’uns 10 a 20 minuts. Però també cercam maneres a les noves btecnologies. En Simó Tortella (alumne seu a les classes de preparació pel diaconat) grava la missa i la pija a Porreres Televisió. De part de l’Ermita hem oberr un canat de youtub anomenat “Des de Sant Honorat” i les cinquanta perdsones de la caella del Roser es multpliquen. En acabar, ja li havien fet clic un centenar de persones. Tenim el projecte de que el P. Olivier aprengui la tècnica i pujarem al canal les nostres activitats.

Dimarts, 3. El P. Miquel començarà una campanya missionera de 15 dies per Córdoba i Jaen, acompanyat el P. Erneste Baribtsa, rwandès, resident a Madrid. Avui particpa al consell de la Delegació i parteix demà o passat.

Dimecres. 4. Tranquil·litat a l’ Ermita. Ha fet un temporal de vent. El P. Olivier baixxa avui al metge per tornar a l’hora de dinar, així xom el P. Jaume que havia baixat ahir dematí.-

Dijous, 5. El P. Jaume baixa a fe una classe de sinòptics.

Divendres, 6. Ve el grup d’en Xavier i na Sílviia fins diumenge després de dinar. Seran una vintena de persones. El tema és Respiració, meditació i mantra.

El P. Miquel envia una foto de l’equip que col·lbora amb l Procura de Missions a Jaé. Són dones majors d’edat, però joves per les inquietuds apostòliques

" Estimat Jaume,

He escoltat la teva predicació. M'ha agradat molt sentirte, sentir el teu llenguatger, el mallorquí... Feia tant que no el sentia... Gràcies.

Les teves reflexions, molt bones... Necessitem persones que mos ajudin a millor entendre a Jesus i el seu misatje...

Gràcies una vegada més.

Una abraçada ben forta. "

Dissabte, 7. El grup de Paula i Eduardo es reuneixen per a profunditzar el tema “L’acceptació i la desafecció”.

Diumenge, 8. Avui tenim un diumenge ple de gent. De la cuina s’encarreguen la família de n’Emili i Puri, lleidatans, assídus a les nostres celebracions dominicals, i que també prepararen i celebraren el matrimoni dels fills Meritxell i Joan. Venen acompanyats dels seus fillets Joan i Cloe i de la seva amiga Margalida Ferrer.- En Flori també ens serveix de bona ajuda.

Dilluns, 9. Avui convidam a dinar una senyora amiga de Sant Honorat, la senyora Esperança Genovard.que ara viu a Menorca.

Dimarts, 10. Es reuneixen a ca nostra els integrants de la Unitat Pastoral de Montuïri (Els mossens Antoni Riutort, rector, els vicaris Francesc Xavier Ritort i Olivier Lotele, el diaca Joan Carles Thomàs, i el jubilat Francesc Ramis. Un dinar molt festiu, que el grup agraeix.

Dimecres, 11. Puja el P. Jaume acompanyat del bon amic Fernando Tolosana. Aquest ens regala una televisió que ens servirá per modernitzar els nostres mitjans de comunicació.

Divendres,13. Teníem la casa piena, amb prenotació de tres grups: El de Mari Carmen fins diumenge que ve, sobre meditació (23), el de Iniciació a la Interioritat de Paula i Eduardo. I el grup de Jutta (nou joves alemanys residents a Mallorca, acompanyats per un capellà catòlic).

Dissabte, 14. El Govern declara l’estat d’alarma, amb ordre de tancar-se a ca seva, suspendre les concentracions esportives i concerts, les trobades de catequesis y de formació, la dispensa del compliment dominical, no viatjar sense necessitat, etc. Hem d’anul·lar els grups programats. En principi, durarà 15 dies, però ja es parla d’allargar-lo.

Diumenge, 15. Se`n van els poquets que quedaven a casa. No acudeix ningú a la missa dominical.Suprimeixen la missa de les 29h a Porreres, on predicava el P. Jaume. A altres llocs començaran demà.

Dilluns, 16. Aquí deu esser, sens dubte, una de les cases més apartades de Mallorca. Només quedam els PP. Olivier i Jaume, la cuinera Linda, l’amic brassileny Flori, el voluntari Juan Nelson i el P, Miquel que ha arribat avui de matí de la seva campanya d’animació missionera. Aprofitam per acabar el dia amb una eucaristia devora la foganya.

Dimarts, 17. Ahir feu molt de vent i avui, enrevoltats de boira. El P. Jaume segueix gravant els sermons de les dominiques quaresmal per a pujar-les al facebook i youtube. Els obren de 300-400 persones. Silenci total. Ningú es mou amb els militars i guàrdia civil que vigilen per tot arreu..

Divendres, 20. Ens avisen de què avui han mort dos germans de la comunitat de Palma: El P. Jesús Deán i el P. Joan Arbona, que havia passat uns mesos aquí mentre li ho permeté la malaltia. Molta gent l’apreciava i ella ja duia Sant Honorat dins el coret.- El Govern ha prohibit celebrar funerals i actes de molta gent, així que se’n van amb la senzillesa més gran. Els ho farem quan el temps ho permeti.

Diumenge, 18. Ens feim bona companyia els tres capellans amb els dos laics. Avui hem celebrat a la capella, a les 10:30h, A les 16;30h ens reunim a la sala de la fundació per veure junts una pel·lícula. Triam “El cuaderno de Sara”, que té l’aventatge de parlar de la situació del Congo. Suspenen les seves jornades programades els grups de Mariona, Jaume Reynés, Cati Pastor, Eli i Carlos.

Febrer 2020

El nou Consell Animador General de la nostra Congregació.

Diumenge, 2. Festa de la candelera. El Capítol ha acabat i tornen a cas els PP. Jaume i Miquel que hi han participat, amb un doll de congregants d’altres delegacions, desitjosos de visitar la casa fundacional abans de tornar al seus països. Molt de moviment cap a Palma i a l’aeroport.

Amb aquest traspàs, el nostre superior, P. Miquel, conclou la seva tasca de conseller general.

Dilluns, 3. Es reuneixen 20 alumnes del col·legi de sant Gaietà dels Pares teatins, amb Maria Gener.

Dimarts, 4. Un altre grup de 23 alumnes del mateix col·legi.- Compram vuit camions d’aigua per 400 €. En Bernat Alemany ve a cercar als dos PP. argentins Daniel E. Echeverría i Anaclet Mbuguje per dur-los a sopar a ca seva. En Bernat cursà la teologia, fou ordenat i exercí els primers ministeris a la parròquia de Jesús Salvador de Bones Aires.

Dimecres, 5. Torna n’Aina Servera per a quedar aquí fins demà. Devers les 17:00 h ve el P. Josep Amengual per a endur-se’n el P. Anaclet a La Real. Torna el P. Olivier que ha passat dos dies a Palma, veient als germans africans. Per a sopar pugen el P. Miquel, el P. Michel A. Ekani i la voluntària Clarita d’Asís, que passarà una setmana aquí.

Dijous, 6. Després de berenar el P. Jaume baixa als PP. Emilio i Daniel, antics superior i vicari generals que havien pujat a descansar dos dies a la casa mare. El P. Jaume començà dilluns passat un curs a l’Institut Superior de Ciències Religioses sobre Sinòptics i Actes. Té dues classes els dilluns i una els dijous.

La revista Modèlics amics del Seminari dediquen part de la seva publicació al Santuari de Lluc, i publiquen una Reinterpretació de la figura de la Mare de Déu de Lluc del P. Jaume Reynés. També un altre de l’historiador P. Josep Amengual als 128 anys dels MSSCC a Lluc. Es pot veure a https://www.amicsdelseminari.com/revista-modelics

Divendres, 7. Feim reunió de comunitat. Devers les 16:30 h es despedeix el P. Michel A. Ekani. Comença amb el sopar i acaba dissabte cap a les 19’00 el curs dirigit per Carles Panadés (una 22vintena de persones).

Dissabte, 8. Avui capvespre es reuneix el grup de Introducció a la meditació i a la interioritat, dirigit per Paula i Eduardo. El tema era “L’amor: autoestima i compassió”, i estava anunciat pel 15 de febrer, però han hagut de doblar la convocatòria perquè el mes passat vengueren uns 50 participants. – Després de de la missa vespertina el P. Miquel assisteix a un concert que hi ha a la parròquia, i els músics el conviden a sopar.

Diumenge, 9. Ve en Tomeu Artigues amb una vintena de persones, que es reuneixen a la Sala de Meditació.- Dinen amb nosaltres en Pere Cases i dues amigues. El P. Jaume baixa a la comunitat de Palma, perquè demà l’operen de la segona cataracta a l’ull esquerre.

P. Olivier baixa al metge dilluns i dimecres.

Dilluns, 10. Maria Gener torna amb el Col·legi de sant Gaietà (amb 25 alumnes) i dimarts amb 24.

Divendres,14 al Dilluns, 17. Ve el grup d’Anne amb una dotzena de persones.

Diumenge, 9. L’amic Andreu Genestra vengué a passar un cap de setmana amb la seva família. Té una estrella Michelin i ens preparà un dinar extraordinari.

Dissabte, 15. El grup de Paula i Eduardo tenen el seu encontre sobre “L’amor: autoestima i compassió”.

Dimarts, 18. A Sant Honorat torna un altre curs del Col·legi de Sant Gaietà (25 participants). Malgrat això els tres membres de la comunitat fan un esforç per assistir al primer recés de la Delegació després del passat Capítol, que es reuneix al monestir de sant Bernat.

 

 

 

 

Divendres, 21. Grup de Catarina Borràs fins al diumenge

Dissabte, 22 El P. Miquel celebra unes noces a l’Ermita. El grup de Iniciació a la Interioritat es torna desdoblar per a dedicar 2 hores a la meditació.

Dilluns, 24. Venen cinc religiosos paüls a fer una jornada de recés.

Dimarts, 25. Arriba n’Alfonsina Ramírez, una xilena professora d’art a un col·legi internacional de Santa Maria, i aprofita per a retirar-se dos dies i dibuixar... Ens regala una bella panoràmica de la vista d’Es Plà.

Dimecres de cendra, 26. Torna el P. Jaume, després de passar dues setmana a Ciutat en el postoperatori de la vista. També puja Manel Perelló, un cursillista jove d’orígen dominicà que estarà fins divendres capvespre i que fa feina d’extra a TVE.

Divendres, 28. Grup de la valenciana ’Hermínia Gisbert fins al diumenge (unes 20/25 persones). Tracta del mindfulness Florentino, un amic brassileny del P. Miquel, ens acompanya tot el cap de setmana

Dissabte, 29. Grup de Jutta (8 participants), sense dinar.

DEL LLIBRE DE VISITES:

" Que la luz del Amor siga brillando en vuestros corazones para seguir alumbrando a los peregrin@s del mundo que llegamos buscando saber quiénes somos en realidad y anhelando el Epírtu que nos hace Uno . Que entre tod@s consigamos mantener encendida la llama viva de este lugar, imperecedera. Gracias por toda esa Amorosa Luz! Que el Universo mantena y proteja esta llama hasta la Eternidad! "

Gener 2020

Dimecres, 1. Any Nou, Crònica Nova, redactada pel P. Jaume Reynés. Començam l’any nou amb la benedicció de Déu. La gent que quedà a romandre després de la Vetla de la Llum d’ahir vespre, parteixen a mig matí. El P. Jaume celebra aquí l’eucaristia de la festa de la Mare de Déu amb 4 persones. El P. Olivier, a Montuïri. Ens asseiem a taula els quatre membres que formam aquesta comunitat de la Casa mare de la Congregació: P. Miquel Mascaró superior, P. Melsior Fullana (que viu a Ariany), P. Jaume Reynés i P. Olivier Mboba. El P. Miquel ha preparat un bon dinar de gambes, sopa d nadal, bacallà a la mallorquina i postres nadalenques.

 

Dijous, 2. Nadal de la Delegació a Sineu. Ens trobam al restaurant del Molí d’en Pau, gestionat per la família d’en Joan Riera Cànaves. Quatre congregants de La Real i quatre de Sant Honorat. Dins un reservat privat hem departit des de les 12 fins a les 15h, parlant del món i de la bolla, de la Delegació, del pròxim Capítol General, etc. Agraïm que ens fan un preu especial, com a membres de la mateixa família.

Divendres, 3 i Dissabte, 4. Ve a passar dos dies de recés per a començar l’any nou na Laura Selva, argentina que ja fa vint anys viu a Mallorca. Al migdia també ens acompanyen na Maria Pilar, la doctor Inès Barceló i la seva filla Maria i na Margalida Miró. Aquestes dues darreres regalen una panificadora a la comunitat. Tenim reunió de comunitat.

DEL LLIBRE DE VISITES

“Muchas gracias por vuestra hospitalidad y cercanía, me he sentido en casa. Ha sido corto pero intenso, me llevo este sitio en mi corazón. Me ha dado todo lo que necesitaba en este momento. Me he emocionado mucho en la misa de hoy, pues se ha descrito lo que he sentido con tanta claridad estas Navidades. Mi deseo de recogimiento y el alejarme de lo superficial”.

Diumenge, 5. Ens conviden a dinar a ca’n Guillem de Marina (Algaida) amb la seva dona Maria Teresa i la cosina Antònia.

Dilluns, 6. Festa de l’Epifania. Avui ve molt poca gent a la missa, només 4 persones, inclosos els capellans. A la taula, hem convidat dos amics poblers antics-blauets: Tomeu Serra Soler i Gabriel Ferragut. El P. Miquel celebra a sant Joan en substitució del P. Olivier, que no es troba molt bé. El P. Jaume baixa a Alaró i Palma, on té visita amb l’uròleg.

Dimecres, 8. El P. Miquel puja al P. Eric Izabayo, el primer que arriba, procedent de Rwanda, per a les reunions convocades per la Fundació Concòrdia Solidària.

Dijous, 9. Avui venen en Massimo per a fer feina de voluntariat i na Cristina Palmer (una llucmajorera, conductora d’autobús, practicant de la meditació des de temps enrere), que quedarà fins demà. El P. Olivier baixa a Palma per arreglar papers i treure`s el carnet de conduir espanyol.- Els PP. Miquel i Eric van a Vilafranca de Bonany per assistir a un sopar solidari. Hi assisteix un trentenar de persones. N’ Eric dona compte del projecte “Cuida su vida” a favor dels disminuïts que gestiona a Rwanda.

Divendres, 10. De bon matí baixam n’Eric a Algaida perquè vagi amb en Bernat Alemany, director del Secretariat de les Escoles Joaquim Rosselló, al col·legi dels Sagrats Cors de Sóller, on han programat una jornada d’animació missionera.- La nostra cuinera Linda avisa que ha de partir cap a Canàries per assistir a la seva mare que ha tengut una pneumonia.- Avui capvespre han vengut Helder i Mary fins diumenge després de dinar. Dues senyores anglòfones, residents a Mallorca, que venen cada any per aquest temps. També sopen amb nosaltres na Paola, n’Eduardo i la seva germana.

Dissabte, 11. Es troben aquí na Patricia i una dotzena d’animadors dels jesuïtes. El P. Miquel baixa amb el P. Eric a celebrar a Randa amb la intenció de què els pugui explicar un poc els projectes solidaris que duim a Rwanda.

Dimarts, 14. El P. Miquel està molt enfeinat acabant d’organitzar la trobada d’animadors de Concòrdia que es farà aprofitant ‘avinentesa del Capítol. Avui capvespre hi ha Consell de Delegació a La Real: El P. Miquel s’excusa perquè va de metges. Hi acudeix el P. Jaume, secretari de la Delegació. Després va a l’oftalmòleg que li senyala fetxa per operar-se de la segona cataracta.

Dimecres, 15. El P. Olivier s’encarrega avui de la cuina perquè na Linda segueix amb la mare. A l’hora de dinar es junta amb el P. Jaume, P. Eric i P. Daniel Echevarria i van dinar a Sa Talaieta d’Algaida.- Devers les 16’30 arriba el grup de col·laboradors des d’Argentina, República Dominicana, Camerún, Rwanda, Roma i Mallorca. Comencen a les 19:00h, a la Sala de la Fundació. N’hi ha nou que sopen aquí. Els tres mallorquins se’n van a dormir a ca seva.

Dijous, 16. Mentre es desenvolupa la trobada dels animadors de Concòrdia, ens arriba la festa dels sants patrons: Els PP. Jaume i Olivier participen a Algaida a la festa del patró San Honorat de Arlés i bisbe de Lerins. El P. Jaume és el predicador d’enguany. Del seu Ajuntament depèn la nostra Ermita.- L’amic Massimo (del restaurant Pa Torrat de Sineu) ens cuina un menú italià de primera mà.- Per fer el sopar i el dinar de demà continua la llista de voluntaris. Avui venen na Cristina Palmer i el seu marit Virgili. Es PP. Jaume i Miquel no sopen aquí, s’han desplaçat fins a Sa Pobla per a prendre part en les Completes de sant Antoni. El seu cosí Toni Celià, investigador, és el clamater d’enguany.

Divendres, 17. Festa de sant Antoni. Puja el Superior General, P. Emilio Velasco. Na Sabrina Canofari ha aprofitat el temps per a preparar un tiramissú italià, ponderat per tothom.

Dissabte, 18. Avui despedim els esposos Cristina i Virgilio que ens han atès, des de la cuina, amb forts aplaudiments. Ahir vengueren en Jaume Tornil i la doctora Àngels per a donar una màs i avui s’afegeix la manacorina Aina Servera, amb la seva bateria de llaunes plenes de panadetes i robiols.- El grup de Concòrdia s’ha augmentat amb algunes incorporacions de darrera hora per a la cloenda.- A la Sala de Meditació tenen la seva trobada el grup de Introducció a la Meditació i a la Interioritat de Paula i Eduardo, amb el tema “L’ego: por i culpabilitat”. Són devers 40 i parlen de la necessitat de posar límits.- Ens distribuïm les misses sabatines d’aquesta manera: P. Olivier a Montuïri, P. Jaume a Randa i P. Miquel a s’Alqueria Blanca, on funciona un grup d’antics col·laboradors de la Procura, amb els PP. Jean Marie Hafashimana i Anaclet Mbuguje. Alguns participaran en el fogueró de Randa, típic de sant Antoni.

Diumenge, 19. La Borrasca Glòria, ciclogènesi mediterrània, fa dies que s’anuncia amb ventades i pluges que poden arribar als 100 litres a la serra de tramuntana. Festa Major de Sant Honorat a la nostra ermita, que es fa sempre el diumenge després del 16 de Gener. El P. Jaume adelanta la seva sortida cap a Lluc amb el Superior, el Vicari i la Germana Viviana Aróstegui que tornarà assessorar la metodologia del Capítol. El mal temps també ha fet que pujàs menys gent de la que s’esperava. Presideix l’eucaristia el P. Miquel Mascaró, amb els tres concelebrants africans PP. Olivier, Anaclet i Jean Marie Hafashimana. Aquest ha estat l’encarregat de predicar l’homilia. Es reparteix un piscolabis a tots els assistents i dinar per els convidats (una trentena). Després el grupet que ha quedat aquí, de congregants i laics, parteixen cap a Lluc on estan citats per a començar el Capítol a las 19:00 h.

DIlluns, 20. Torna na Linda que era a les Illes Canàries per la malalia de sa mareta. Al front de la casa queda n’Olivier amb la companyia d’alguns voluntaris que han promès acompanyar-lo durant les dues setmanes que durarà el XXè Capítol General (Aina Servera, Juan Nelson...).- A Lluc, la primera setmana es viu una bella experiència de Missió Compartida per què, a més dels capitular, comptam amb una dotzena de laics i laiques i de dos religiosos nostres, africans, convidats.

Dissabte, 25.. Després de sopar entra el grup de Laura (unes 15 persones) que treballaran el joga visual fins demà, diumenge, després de dinar. Es reuneixen a la Sala de Meditació.

Divendres, 31. Des de Lluc publiquen un comunicat de premsa dient que avui s’ha elegit el nou Consell d’Animació General de la Congregació. Superior General, el P. Antonio Fernández Cano (valencià), Vicari i Secretari Generals (P. Emilio Velasco Triviño, madrileny, que fins ara exeria de Superior General), Administrador General (P. Dominique Savio Tuyisenge) i Consellers (P. Anaclet Mbuguje, rwandès, i Paulin Neme Ebanda, camerunès). El comunicat diu que s’han demanat com ha d’esser la nova cordialitat (o socors competent) per oferir al segle XXI.