Recés de Ioga. AJAPA JAPA

- El mantra de la respiració-

 

 

Objectiu/us: Aquest taller sorgeix de la voluntat de compartir la experiència personal en el camí de la meditació. Un camí que ens acosta a la consciència contemplativa viscuda en la vida ordinària.

  

El significat de la paraula sànscrita japa és repetició conscient d’un mantra, amb la respiració. Quan aquesta repetició esdevé espontània, s’anomena ajapa, sense esforç conscient. Es diu que ajapa ve del cor, mentre que japa prové de la boca.

  

Igual que respirem contínuament, també podem meditar contínuament en cada respiració. En essència, qualsevol pràctica no podria ser més simple que l’observació de la respiració. No obstant això, qualsevol que ha tractat de ser conscient de cada respiració sap la complexitat que representa quedar-s’hi centrat, perquè la ment molt aviat comença a moure´s i marxa a qualsevol lloc menys a la respiració.

 

Part de la bellesa de la pràctica d’Ajapa Japa és que els seus diferents components es combinen per asserenar la ment. En aquest taller aprendrem a usar de manera fàcil i simple aquests components per apropar-nos al subconscient, facilitant la eclosió de desitjos ocults, pors i complexes que al ser contemplats en actitud passiva i imparcial, alliberen a la ment de les tensions a les que ens té acostumats. D’aquesta forma podrem obrir la porta que ens condueix a l’autoconeixement i a l’experiència de llibertat que sorgeix quan ens permetem ser el que vertaderament som.

 

Es un taller enfocat a realitzar un treball que destil.la l’essència de la practica de meditació dins el Ioga, aportant eines de gran utilitat per facilitar y potenciar la nostre practica. Té per finalitat desenvolupar una comprensió total del procés de la meditació i que el practicant aprengui a ajustar la pràctica al seu moment present.

 

Les ensenyances es combinaran amb practiques d’asanes, pranaiama i Ioga Nidra.

 

Destinataris: Aquest taller està pensat per totes aquelles persones que tenint o no experiència, desitja conèixer les pautes i eines per facilitar i potenciar una pràctica eficaç o aprofundir en la seva pròpia pràctica personal.

 

 

Dates: Del 6 al 8 de març de 2020.

 

 

Horari: Arribada el divendres a partir de les 19:00h. El Taller comença amb el sopar. Finalització el diumenge desprès de dinar.

 

 

Animadors: Silvia Folch i Xavier Cortés.

 

 

Preu: 150€. Inclou estada en pensió completa des del sopar de divendres, fins el dinar de diumenge.

 

 

Per anotar-se escriure a:  javier@yogaenbarbastro.com

 

 

Altres indicacions: Portar esterilla de ioga (si disposes d’ella).