ABRIL 2023

Diumenge, 2. Diumenge de Rams. Suprimim la nostra celebració a l’ermita per a participar a la de la parròquia de Randa. P. Jaume la presideix a Algaida, substituint al P. Olivier.- A les 16:00h na Katja ocupa la Sala de Meditació amb un grupet de pregària.

 

Dilluns, 3. Na Marga Bermejo quedarà tota la setmana com a voluntària. També Any Masciave, la mare d’en Kevin. 

Dimecres, 5. Torna el P. Olivier, després de la seva visita a la família que té a París, i on ha descansat un parell de dies. Entra na Roxana, una alemanya que ja havia estat aquí altres vegades.

 

Dijous, 6. Ve una tal Antònia Ordinas, de Santa Margalida, per a fer un recés personal fins dissabte.- P. Jaume celebra la missa del Dijous Sant a la nostra església.

 

Divendres, 7. Celebració i processó del silenci a Randa, presidides pel P. Miquel, acompanyat del P. Jaume.- N’Olivier a les seves parròquies.- Aquí es reuneix un grup presidit per Gemma Soler, amb una dotzena de persones, i un altre per Jordi Prunés, amb 7 persones.

Dissabte, 8. Vetla pasqual aquí dalt, presidida pel P. Miquel.

 

Diumenge, 9. Pasqua de Resurrecció. PP. Miquel i Jaume baixen a Randa per celebrar la processó de l’encontre i missa solemne.- Ens acompanyen al dinar en Miquel d’es puig Moltó i na Roxana. Els grups s’acomiaden.

 

Divendres, 14-Diumenge, 16. Avui tenim dos grups per aquest cap de setmana: El més nombrós de Paula i Eduardo (una vintena de perones) i el més reduït de Kevin (3, juntament amb els dos voluntaris Bashar i Caia). El primer fa un recés sobre interioritat; el segon, sobre introducció a la permacultura. Tots dos queden satisfets. Na Marga Bermejo segueix aquí fent de voluntària. També ha vengut el P. Antonio Fernández, visitador general dels MSSCC. Avui vespre acompanya al P. Olivier en el seu ministeri.

 

Dissabte, 15. 17:00h a 18:30h. El P. Jaume coordina la penúltima sessió del taller sobre el Càntic dels Càntics. Avui dedicat al tema “Erotisme i Mística”. Intervenen el P. Jaume i en Pedro Fullana (de sa Torre), que ha preparat molt bé la seva intervenció amb diversos vídeos (art inspirat en el Càntic i explicació de les Morades de Santa Teresa).

Diumenge, 16. El P. Antonio celebra a la nostra ermita. Se’n va a la tarda, cap al nostre convent de Sóller. Anuncia que tornarà el mes de maig per a fer la visita canònica. El P. Miquel se’n va a sa Pobla a celebrar el bateig d’un amic.

 

Dilluns, 17. Venen els congregants de la nostra Delegació per a fer un recés pasqual. El coordina el P. Miquel Mascaró, a la sala de la fundació. Som 9.- Entra també un grup alemany coordinat per n’Astrib (una dotzena), fins divendres.

 

Dimarts, 18. Ve una tal Mercè Martínez, de Barcelona, a fer un recés fins diumenge 23. Col·labora de bon grat en totes les tasques.

 

Divendres, 21. Ahir acomiadàrem en Bashar, que te avui el viatge de retorn. L’experiència pareix que ha resultat positiva. Kevin els grava una avaluació per el nostre programa “Desde la montaña mística de Randa”.- Es reuneixen aquí 17 antics blauets, molts d’ells dels anys 60. El P. Jaume els reb i els acompanya en el dinar.- P. Olivier ha estat uns dies molt costipat.- A l’hora de sopar ens acompanyen els amics del grup bíblic Jaume Bernades, Guille i Manolo Feliu.

Dissabte, 22. Recés d’un grup de Carlos García. Ha vengut l’antiga amiga Olga Hethy, d’ Alemània, per a passar una setmana de repòs i voluntariat entre nosaltres.

Divendres, 28. Aquest cap de setmana acollim un grup budista, coordinat per n’Eva Caimari i un lama de Buthan. Són 28 i queden molt satisfets. Per ajudar a la casa puja també la doctora Àngels, així que tenim tres voluntàries.

 

Dissabte, 29. S’afegeix el grupet de Paula i Eduardo.

Diumenge, 30. El P. Miquel assisteix avui a la missa de benedicció dels fruits i posterior dinar, convidat pels franciscans de Cura.- A les 18:00, quan els budistes ja han partit, s’omple la sala Ramon Llull per la presentació de dues publicacions: La recopilació de Cati Pastor dels “Pensamientos lúcidos de M. Ramis Alonso” (un antic capellà de Sineu, filòsof) i el llibre d’Antònia Ordinas Marí, “El joyero de la vida. Brillos en la noche carcelària”. Vol que sigui el P. Miquel el presentador, perquè l’acompanyà en el període de empresonament. S’agraeix molt que haguem deixat el lloc.

MARÇ 2023

Divendres, 3. Aquest cap de setmana tenim el grup coordinat per Xavier i Sílvia, els quals venen des de Barbastre. Unes 18 persones. També hi ha inscrits un pare i la seva filla, en particular. A la cuina ajuden Petra i Jaume Bernades.- Encara se sent molt de fred a la casa.

 

Dissabte, 4. Paloma Sanz ve a la sala Ramon Llull, sense dinar.

 

Dilluns, 6. Petra duu al P. Jaume a La Real, per participar a una jornada de formació permanent.

 

Dimarts, 6. Els PP. Jaume i Olivier van a Vilafranca de Bonany per a participar en el funeral del P. Nadal Caldentey, germà del P. Llorenç, i que fou antic congregant nostre. Kevin atén al laboratori de permacultura i ajuda al manteniment de la casa.

 

Dimecres, 7. Arriben unes 10 persones amigues de Petra per a celebrar els seus 60 anys. S’hospeden a un hotel de s’Arenal i a un hotel rural proper.

 

Dijous, 8. Ens visita Josep Maria Riera, de la parròquia de Nostra Senyora del Coll (Barcelona), acompanyat de tres amics.- Més tard fan el mateix en Rafel Mas, acompanyat del superior de Monte-Sion i un altre jesuïta.

Divendres, 10. Curs de miracles coordinat per Juan Ant. Rodríguez. Una trentena de participants.- Aquest cap de setmana ens acompanyen tres voluntaris: Jaume Bernades, la italiana Valeria i n’Agnès.- A les 14:00h celebram l’aniversari de Petra von Seht, la qual puja amb el grupet d’amics que han vengut d’Alemània.

 

 

Dissabte, 11. Avui ve el grupet de Miquel Riutort. La seva companya els fa uns exercicis de ioga al aire lliure. Acaben abans de dinar.

 

Dilluns, 13. Tot ha anat bé encara que faltàs el P. Miquel. P. Olivier està satisfet. Avui ve en Kevin per a començar un període de voluntariat. Residirà aquí dalt amb dos joves, els qual firmaran un contracte temporal de cinc hores diàries de feina. Avui comença una jove holandesa, de 17 anys, anomenada Kaia Brethouwer, resident a Nova Zelanda. Dinen amb nosaltres dos i pràcticament només parla anglès i alemany. Quan torni en Miquel, la setmana que ve, acabarem d’aclarir tot l’assumpte. L’altre que falta es diu Bashar Naal, i és d’orígen siri i viu a Âmsterdam.- Na Petra ha tornat molt satisfeta de la celebració del seu aniversari, però tenia moltes ganes de tornar aquí dalt. Aquesta serà la darrera setmana de la seva estància amb nosaltres. El temps ha passat volant. P. Olivier també es prepara per a viatjar a París, una vegada que ha aconseguit els papers.

 

Dimarts, 16. El P. Jaume i na Petra surten per pujar a Lluc, amb el propòsit de visitar el santuari i la tomba el P. Tomeu Barceló. Es troben que la carretera encara està tallada a Caimari, maldament ja faci tres setmanes de la gran neuada. Aprofiten per a visitar uns amics del P. Jaume i dinar a Sa Tafona de Caimari.

 

Divendres, 17. Ve el grup dirigit per n’Eli, unes 18 persones, que guarden silenci.

 

Dissabte, 18. El P. Olivier parteix cap a París. Al front de la casa queda un grupet de voluntaris: Jaume Bernades, Petra von Seht, Jaume Tornil i Àngels Gensana i na Kaia.- També vendran els grups de Paula i Eduardo, avui i demà. Avui hi ha molta boira i la temperatura està baixant.

 

Diumenge, 19. Acaben la seva tasca els dos grups que hi havia reunits. Kevin dirigeix una visita guiada pels voltants de l’ermita.

 

Dilluns, 20. Na Petra es despedeix amb pena i torna a Hamburg.- El P. Jaume baixa a La Real per participar al recés delegacional. Allà celebren l’onomàstica del P. Josep Amengual.- A Sant Honorat ve un grup de Brahma Kumari a visitar l’Ermita i Casa d’Espiritualitat. N’Andreu, un d’ells, és pobler i amic del P. Miquel.- Ve el segon voluntari contractat p’en Kevin Lomba, en Bashar Naal. Parla anglès. També en Ceferino, el qual formà part de la comunitat mixta del temps dels PP. Daniel De Yzaguirre i Miquel Mascaró.

 

Dimarts, 21. Torna el P. Jaume de ciutat.

 

Dimecres, 22. Amb en Kevin encarregat del manteniment de la casa, tenim molt de moviment de voluntaris i de nacionalitats. Avui mateix érem 10 persones a la taula. De dreta a esquerra: Àngels i Jaume Tornil (catalans), una alemana que participà al darrer taller (Senan?) , en Bashar Naal (d’orígen siri, que treballà a Abu Davi i que ara viu a Âmsterdam), na Kaia (holandesa), en Ceferino (Murcia) i una tal Cristina (mallorquina), na Ivana (macedònia), en Kevin (creuat entre francès i cabo verdià) i el que treu la fotografia (mallorquí).- En Jaume i n’Àngels parteixen després de dinar.

 

Divendres, 24. A l’hora de dinar, se’ns ajunta na Mònica, una voluntària del grup de permacultura, i dos coordinadors del grup de Monet, el qual comença avui vespre. Seran uns 16.- Torna el P. Miquel, el qual partí dia 23 de Gener, dos mesos justs dedicats a Formació Permanent. Ceferino va a cercar a Carmen Duque, que, juntament amb el P. Miquel, demà tendran un recés sobre pregària profunda.

 

Diumenge, 26. Al taller d’ahir sobre Pregària Profunda hi participaren 6 persones.- Avui vespre tornen els dos voluntaris (Kaia i Bashar) després de passar dos dies fora.

 

Dilluns, 27. Dina amb nosaltres n’Apol·lònia, de Campos,antiga amiga de la casa, la qual ve a saludar Ceferino.

 

Divendres, 31. Entra el grup de Maria Montserrat, on també Maria Gener donarà una mà. Una quinzena de persones. També hi ha 3 dones que venen pel seu compte (Na Marga Bermejo i altres...).


FEBRER 2023

Dimarts, 1. Arriba un professor de la Universitat, César Llorente, per acabar de p reparar la tesi doctoral. També l’alemanya Petra von Seht, especialista en traumatologia, amb la intenció d’incorporar-se al nostre equip de Sant Honorat, en aquest temps en què el P. Miquel serà fora.

 

Dijous, 2. El P. Miquel, que partirà demà cap a Barcelona, ve a deixar el Panda aquí i a recollir les maletes.

 

Diumenge, 5. Un grup d’amics s’ha entestat en celebrar el “cumple” del P. Jaume, encara que a Mallorca celebram més bé l’onomàstica. Pel seu compte, han reunit unes quinze persones per a dinar plegats. Al mateix temps, ens reunim els quatre que formam l’equip que dirigirem aquesta casa donant suplència al període de formació permanent del P. Miquel: P. Olivier Lotele, P. Jaume Reynés, Petra von Leht i Jaume Bernades. Que Déu ens acompanyi!, podem dir que a causa del fred de neu no acabam d’engegar el nou curs.

 

Dimarts, 1. Arriba un professor de la Universitat, César Llorente, per acabar de p reparar la tesi doctoral. També l’alemanya Petra von Seht, especialista en traumatologia, amb la intenció d’incorporar-se al nostre equip de Sant Honorat, en aquest temps en què el P. Miquel serà fora.

 

Dimarts, 14. El P. Jaume baixa a Ciutat amb na Petra i na Jas. Avui vespre té la trobada bíblica a la sala Rwanda dels Sagrats Cors. El P. Miquel ha enviat algunes fotos de Taizé.

 

Dimecres, 15. El P. Jaume aprofita per anar a la Policlínica per veure uns metges i puja avui vespre. També na Jas, un poc més tard.

 

Dijous, 15. Ve una antiga amiga alemanya de na Petra anomenada Katrin, la qual dina amb nosaltres. P. Olivier assisteix a la reunió de l’arxiprestat. P. Miquel ve a cercar l’equipatge per a partir.

 

Dissabte, 18. Taller del grup que ha contractat na Barbara di Pascale: “Mujeres que corren con los lobos” amb Jaqui Zieler. També es reuneixen els grups de Paula i Eduardo i queden a dormir tres dones de Maria de la Salut, 2 Antònies i una Joana. En total, 20 persones. Ens ajuden En Jaume, na Petra i na Jas.

 

Dissabte, 28. Paula i Eduardo continuen a reunir-se amb els seus diversos grups. No importa que de vegades faci molt de fred.

 


Gener 2023

Diumenge, 1. Solemnitat de la Mare de Déu i cap d’any. El P. Jaume celebra la missa a l’ermita. Després de la comunió, en Marcelo anima l’acció de gràcies amb un mantra als Sagrats Cors que hagués agradat al nostre fundador.- Hem convidat a taula a l’equip del nostre arxiprestat. D’esquerra a dreta, començant per dalt: Mossén Francesc Ramis, Francesc Javier Riutord (rector), Mossén Toni Riutord, Santiago (seminarista guineà), P. Olivier Lotele, P., Miquel Mascaró, Marcelo Dharmajyoti, la dona llatina que cuida a Toni Riutord i P. Jaume Reynés.

 

Dilluns, 2. Jaume Bernades, sempre tan disposat, ve a cercar en Marcelo i na Núria per acompanyar-los a l’aeroport. Els acomiadam amb una forta abraçada.- A l’hora de dinar rebem la visita d’en Ricardo Sepúlveda Alancastro i la seva muller Mila. Fou congregant nostre, antic novici del P. Jaume i mestre d’estudiants al Carib. Ara ja fa 25 anys que se secularitzà, però tenia pendent de refer els vincles antics.- P. Olivier ha participat avui en una excursió per la serra de tramuntana organitzada pel superior general.

Dimecres, 4. Avui venen a dinar amb nosaltres un grupet d’Antics Blauets (Llorenç Gelabert, Gabriel Ferragut, Tomeu Serra “Panxa”) acompanyats del rector de sa Pobla, mossèn Felip Guasp. Aquest ens fa unes bones sopes mallorquines i les assaborim amb una bona ensaïmada i un tassó d’aigua-neu, típics de sa Pobla.

 

Dijous, 5. Feim la celebració del nadal de la Delegació. Vuit MSSCC ens reunim a la possessió d’es Calderers, en el terme de sant Joan, d’on és vicari el P. Olivier Lotele. Visitam la casa museu, on es guarden les relíquies d’un temps passat i ens feim idea de com vivien aquests avantpassats nostres, emparentats amb la casa real. Dinam a Ses Torres, d’Ariany, a un ambient de gent de carretera que va i ve sense aturall.

 

Divendres, 6. Festa de l’epifania celebrada dins la intimitat. El P. Olivier celebra a la seva Unitat Pastoral. El P. Miquel concelebra a la parròquia de Llucmajor, on presenten un quadre del bisbe Toni Vadell, que morí recentment, i fou enterrat al santuari de Gràcia. P. Jaume celebra a la nostra ermita, amb sis fidels.- De les 16:00 a les 18:00h feim una reunió comunitària, on parlam del futur de sant Honorat, dels comptes econòmics del 2022 i de l’agenda dels tres mesos vinents, concretant en lo possible el temps en què el P. Miquel estarà fora, dedicat a la seva Formació Permanent. Explica que pensa anar una setmana a “Amigos del desierto”, a Barcelona, després una setmana o dues a Taizé i, finalment, uns dos mesos a la Índia.

 

Dissabte, 7. El P. Miquel acaba d’enllestir el bany construït a una habitació del primer pis.- A l’hora de dinar ens aplegam els tres membres de la comunitat amb dos convidats: Mohammed Raschidi i un amic seu menorquí anomenat Joan Petrus. Un amic del superior, anomenat Sebastià, que ha vengut a parlar amb ell i, al mateix temps, l’ajuda a la feina esmentada. També en Joan Carles Delgado i un amic seu anomenat Àlex, que passaran aquest cap de setmana a la nostra Casa d’Espiritualitat.

 

Dijous, 12. Dinen amb nosaltres dos (el P. Olivier té el dia lliure) en Juan Nelson, antic voluntari, i la seva companya filipina, María.

 

Divendres,13. Aquest cap de setmana tenim el grup de n’Eli, amb una quinzena de participants.- Del 4 al 16 hi ha també una participant, Belen González.

 

Dissabte, 14. El P. Miquel i Carmen Duque dirigeixen el recés del Taller sobre Pregària Profunda, amb una quinzena de participants.- Avui capvespre el P. Jaume imparteix una altra sessió del Taller del Càntic dels Càntics. Exposen en Tomeu Oliver i na Romi Pujol.N`hi assisteixen una vintena.


 

Diumenge, 15. Katja, de les 16’00 a les 20’00, a la Sala de Meditació.- Venen dues persones que estaran un parell de dies amb nosaltres: Hernan, un cuiner argentí, que viu a l’ermita del pou, i segueix una dieta vegetal estricte. Carina Vizcaíno, infermera de Granollers.- Tenim alerta taronja per vents de 120 kms per hora.

 

Dimecres, 18. P. Miquel ha passat les festes de sant Antoni al seu poble, Sa Pobla. L’hivern ha vengut per a quedar-se.

 

Dijous, 19. P. Olivier es pren el dia lliure. PP. Miquel i Jaume van a Monte-sion a la trobada del arxiprestat. Na Carina s’acomiada amb sentiment.

 

Divendres, 20. Tornen els grups després de la pausa del nadal. Avui entra el de Carles Panadés, amb una vintena de participants, i el de Rafel Riera (l’organista de Lluc), amb quatre o cinc joves amics. Aquests pareix que venen en pla de dejuni. Per ajudar pugen els voluntaris Jaume Tornil, la seva dona Àngels, i en Jaume Barnades.

 

Dissabte, 21. Dinen amb nosaltres, a més dels tres voluntaris, en Felip Llull i la seva dona Paula. Felip és un bon amic de la casa, que fa molts d’anys fa feina a Lluc i, d’aquí ve la seva bona amistat amb els PP. Jaume i Miquel. Per això mateix també ajudà aquí des del temps del P. Pere Riera. Per sopar s’afegeix en Jaume Mayans.un arquitecte d’arrels menorquines, que ha fet un taller amb en Carles Panadés.- Paula i Eduardo tornen reunir el seu grup.

 

Diumenge, 22. Celebram Sant Honorat a Sant Honorat, una setmana després de què es celebri a Algaida. Presideix la missa el nostre superior, concelebrada amb el P. Jaume i el diaca montuïrer Lluís Servera, el qual ha predicat un bell sermonet. L’esglesieta estava gairebé plena, encara que fa bastant de fred. A la sala Ramon Llull se’ls ha servit un plat de cuina mallorquina (cocarroi, pa amb sobrassada, robiol i crespell). S’han convidat una vintena de persones per el dinar. N’Aina Servera, que és la que ha fet aquesta pastisseria, està malalta i no ha pogut venir.

 

Dilluns, 23. Avui dematí feim una trobada preparant la Junta Consultiva de la Congregació. Hem d’aprofitar el temps perquè en Miquel se’n va demà.

 

Dimarts, 24. Baixam tots tres a ciutat. En Miquel comença els seus mesos de Formació Permanent. El P. Jaume té una trobada bíblica a la sala Rwanda. El P. Olivier va a cercar els papers de residència, però encara no estan llestos i ha d’esperar 45 dies més. Fa molt de fred perquè ha nevat molt.- Toni, el cuiner, i Margalida, la dona de neteja, tenen vacances.

 

Dissabte, 28. Carme Aguiló ve amb un grup d’unes setze persones, malgrat el fred. Es reuneixen a la Sala Meditació i dinen al refetor. Després se’n van.- Com a voluntaris d’aquest cap de setmana ens ajuden en Jaume Bernades i n’Agnès.

 

Diumenge, 29. Avui ve un altre grup amb Tomeu Artigues, també per un dia de recés. Una vintena de persones.- El P. Jaume, després de celebrar la nostra eucaristia, puja a Cura a concelebrar la de la Conversió del beat Ramon.- Li envien fotos des de la República Dominicana dient-li que ahir re-estrenaren amb un operatiu mèdic un antic dispensari que ell construí a la comunitat del Níspero, de la parròquia de Santa Rosa de Lima (La Gallera, Santiago). L’han dedicat al seu nom com homenatge.

 

Preparant la missa de Cura, de la conversió del beat