DESEMBRE  2023

Divendres, 1. El P. Petero, el nostre Delegat fa una rápida visita a l’ermita acompanyant Moïse Bikoe, un dels nostres seminaristes camerunesos que estudia a República Dominicana. Havia de menester sortir per a renovar el visat, i l´han enviat a Espanya.- Entra el grup de Margalida Ferrà, format per una vintena de persones, joves en sa majoria. El tema és sobre la comunicació.- També ve un tal Tato per a romandre dues nits, dentista.

 

Dissabte, 2. Recés del grup de Paula i Eduardo, avui i demà capvespres.- Dina amb nosaltres el matrimoni d’Antoni Roca, col·laborador de la Procura.- P. Miquel celebra a Vilafranca i P. Jaume a Randa.- Ens visita un pastor protestant suec, juntament amb un amic.- Venen dues al·lotes de Palma (una tal Marina i una amiga) per aprofitar el cap de semana que es va sortejar en el sopar de blanc.

 

Dilluns, 4. Els PP. Miquel i Jaume participen a una jornada de formació permanent que es fa al monestir de sant Bernat de La Real. Quan tornen, ja fosc, els esperen na Marga Bermejo i na Aurora Mena Miguel. Aquesta darrera ha vengut a impartir un taller sobre dol.

 

Dimarts, 5. Torna Kevin per acompanyar el P. Jaume.

 

Dimecres, 6. Les bones amigues Catalina Puig, de Llucmajor, i Catalina Sastre, de Porreres, adictes a la nostra casa, organitzen un dinar de germanor i amistat. Es reuneixen una dotzena, a més de nosaltres.- Kevin torna a Ciutat, després de deixar el video setmanal enllestit.- El P. Miquel aprofita aquests dies per instal·lar un nou bany a l’habitació nº. 2 del primer pis.

 

Dijous, 7. Ve a dinar amb nosaltres mossèn Joan Pons Payeras, rector d’Alaró. N’Aurora parteix a fer la seva tasca fins a diumenge vespre.- P. Miquel celebra a Pina en substitució del P. Olivier.

 

D ivendres, 8. Solemnitat de la Immaculada Concepció. A Sant Honorat, trobada de voluntaris. A les 10:30 celebració eucarística amb el P. Jaume; després trobada amb P. Miquel i dinar compartit. Hi assisteixen Kevin Lomba, Miquel Palou, Paula Cantallops i Carmen Duque. Na Marga torna a Madrid, mentre P. Jaume celebra una segona missa al poble d’Algaida.- Crec que, a la tarda, P. Miquel ha d’anar a Sant Joan.- Es pot dir que hem acabat el naxeiment de l’ermita amb dues escenes contraposades: Una idílica (obra dels PP. Jaume i Miquel). Una altra, apocalíptica, de la guerra “a troços” que vivim (obra del P. Jaume, Paula, Kevin, Bel Sánchez -“Tant de bo tots els tancs fóssin només joguines”-, Michele…) Amb una inscripció explicativa:

 

“NADAL 2023 (Sant Honorat)

 

 

Homenatge a les DONES comprades, venudes i abusades

 

Les que perderen ca seva

 

Les que no tenen marit

 

Les primeres víctimes de totes les guerres i violències

 

Són Raquel plorant els seus fills, i no accepten consol, perquè no hi són” (Mt 2,18)

 

DONES de grans dolors i d’esperances

 

 

sempre resistents

 vora tots els CRUCIFICATS”

Amb el sopar entra el grup de Pere Galiana (una vintena de persones).

 

Dissabte, 9. Avui venen a dinar un grup d’amics de la Mare de Déu de la Panada: En Jordi de Sencelles, en Joan, periodista, en Miquel Matas, de Puigpunyent, ballador, i en Jaume xx. Juntament amb el P. Miquel preparen la pròxima festa en honor d’aquesta advocació. Continuam substituint les misses del P. Olivier. D

 

Diumenge, 10. A la missa de l’ermita el P. Jaume presenta el nadal d’enguany amb dues cares: Betlem i contra-betlem, naixement i mort. En acabar, el grup queda a penjar els enfilois de neules, tan característiques del nadal mallorquí.

 

Dilluns, 11. Ve n’Aina Fonelleres, d’Esporles, per a dos dies de recés. També en Pablo i n’Oliver per ajudar a arreglar una canal, i n’Aurora (que tornarà el vespre).

 

Dimarts, 12. Torna pujar en Kevin. Se’n va n’Aina.

 

Dimecres, 13. Kevin reb un grup d’alemanys, els quals es reuneixen a la Sala Ramon Llull per tal d’explicar-los la història de l’ermita.- Pugen uns quants col·laboradors de Kevin i preparen per a fer compost o cremar les restes vegetals.

 

Dijous, 14. PP. Miquel i Jaume assisteixen al recés d’advent per a capellans dirigit pel bisbe, a Pina.- A Sant Honorat reben un grupet que treballa a les cures pal·liatives de la clínica “Sant Joan de Déu”.- Nova sessió del grup bíblic sobre sant Pau.

 

Divendres, 15. Pareix que avancen la feina de matar les figueres de moro sobre el talud que dóna a Gràcia. Esperem que tants de dobbers siguin ben aprofitats!

 

P. Miquel aprofita la jornada per a preparar un dinar de nadal per el personal. A la foto: P. Jaume, Eli, Aurora, Toni, Kevin i el mateix P. Miquel.- També hi ha una alemana, pel seu compte, anomenada Sigrid.- Amb el sopar entra na Magdalena Fornés amb una vintena de persones.

 

Dissabte, 16. Dinen amb nosaltres l’amic Máximo Rodríguez, dominicà que formà part de la nostra Congregació, i la seva esposa catalana Sílvia.- A les 16:00 h trobada d’Advent d´una quinzena de persones de les cinc parròquies de la nostra Unitat Pastoral, Mossèn Joan Bauçà, canonge de la Seu, els parla sobre com viure aquest temps litúrgic.- Els obrers segueixen enllestint les seves millores: El grup INACCÉS, matant les figueres de moro que poden ser un perill, i els picapedrers i llantoners amb el nou bany per l´habitació número 2.- En Justin Caldentey arriba de cercar n’Aina Servera a Manacor. Ajudaran a fer els dolços i cocarrois que es reparteixen a la festa de sant Honorat.

 

Diumenge, 17. Quan acabam de dinar arriben uns quants amics, entre d’ells na Marie France Soriano, la mare de Justin.

 

Dimarts, 19. Ve en Kevin amb el seu amic Carlos, i parteixen en Justin i n’Aina.

 

Dimecres, 20. PP. Miquel i Jaume van a la comunitat de Ciutat per a celebrar, amb els altres congregants de la Delegació,el 114 aniversario de la mort del fundador. Tots són en aquesta foto, excepte el P. Melcion Fullana, el qual no ha vengut, i el P. Olivier Lotele, de vacances al Congo.

 

Dijous, 21. El P. Miquel s’aixeca a les 6:30 del matí per a preparar un bon dinar pels sacerdotes del nostre Arxiprestat. A les 12;30 ens reunim al santuari de Gràcia per a fer la nostra pregària de sexta i després pujam a dinar a Sant Honorat. Es veu que avui no era un dia molt adequat, però han pujat per acompañar als PP. Miquel i Jaume, en Jordi Perelló, TOR, i els sacerdotes diocesans Miquel Àngel xx, Tomeu Villalonga i Toni Garau. Dinar nadalenc dins un clima de fraternitat.

 

Divendres, 22. Puja en Kevin amb una amiga per atendre la parcela de permacultura.

 

Dissabte, 23. Venen dos homes a pasar dos dies (“per rompre la rutina diària”): Francesc Fortesa-Rei i Francisco J. Blas Marín.

 

Diumenge, 24. Tots assistim a la vigilia de Nadal, la qual ja no es pot dir “matines” donat que es fa a les 19:00h. L’església de Randa està completament plena i molta gent felicita al rector per la celebració, realitzada amb un poquet de teatre litúrgic.-

 

Dilluns, 25. Festa de Nadal.- Se’n van els dos homes que s’hostetjaven aquí dalt, i també na Sigrid.- Els PP. Miquel i Jaume dinen tots sols, després que aquest darrer ha celebrat l’eucaristia del dia a l’ermita.

 

Dimarts, 26. El P. Jaume se’n va a Alaró a celebrar la segona festa amb la família.- El P. Miquel la celebra aquí dalt amb una vintena de parents.

 

Dimecres, 27. Puja en Kevin amb una voluntària.

 

Dijous, 28. Els dos membres de la comunitat van a Ses Salines per tal de celebrar Nadal amb els membres de la Delegació. Allà visiten les plantacions de cactus que te l’amo Toni Moreno. Dinen a Sa Travesia de Campos, un “self service” que ha volgut pagar el jardiner Joan Córcoles, que ens feia de guía.

 

Divendres, 29. Puja en Kevin per atendre la seva permacultura. També la doctora Belén González, la qual vol quedar dos dies.

 

Dissabte, 30. Hi ha molt moviment a casa acabant algunes obres de renovació i manteniment. Amb aquest motiu s’han ajuntat Basar, Felip Llull i Pedro, a les ordes del P.Miquel.- Dina amb nosaltres un matrimoni de Sa Pobla, col·laborador de la Procura de Missions.

 

Diumenge, 31. Avui vespre hem esperat l’Any Nou juntament amb el grup simpatitzant dels Amics del Desert, al qual s’ha afegit na Belén. Sopar a les 21:00h, pregària a les 23:00 i ritual dels dotze grans de raïm a les 24:00h.

 


NOVEMBRE 2023

Foto: Felip Llull

Dimecres, 1. Celebram Tots Sants: Els canonitzats i beatificats (com els nostres màrtirs del Coll, a Barcelona), sant Alonso Rodríguez i santa Teresina de l’Infant Jesús, els màrtirs d’avui (molt més nombrosos que als primers segles), sobretot els innocents assassinats per la justicia a qualsevol geografía crucificada del nostre planeta. P. Miquel celebra a Randa, P. Olivier a Vilafranca, a Algaida, a Sant Joan… P. Jaume, a Montuïri i demà aquí, a Sant Honorat. Tant de bo ho poguem viure amb una esperança més ferma!.- D’avui fins diumenge rebem un tal Thortan, a mitja pensió, que vol retirar-se i meditar.

 

Dijous, 2. Dina amb nosaltres un italià anomenat Luca.- A les 18:30 el P. Jaume celebra una missa pels difunts a la nostra ermita. Després fan una nova sessió bíblica sobre les cartes als tessalonicens.

 

Divendres, 3. Se’n va en Luca, i venen de voluntaris n’Àngels Gensana, na Marga Bermejo i un “habanero” anomenat Mario Alonso, el qual fa feina a la clínica Rotger.- Entra el grup d’Eli Mercadal amb unes vint-i-cinc persones.- Tenim “alerta groga”, amb unes borrasques (anomenades Ciarán i Domingos) de vent molt fort, tots aquests dies Aquí ens posen a volar moltes fulles, a altres llocs fins i tot arbres.

 

Dissabte, 4. Grup de cursetistes de cristiandat amb el qual prengué part el P. Miquel en el curset 414. Celebren aquí el seu aniversari amb una missa presidida per ell mateix.- Avui capvespre, malgrat el mal temps, na Paula imparteix una xerrada sobre “Feny Shui” (L’art de l’harmonia dins l’espai). Bona acceptació.

 

Diumenge, 5. Te la seva reunió matutina el grup de Paula i Eduardo, d’iniciació a la interioritat.- Se’n van els grups i els voluntaris. Quedam tots sols i amb el temps serè que pareix s’escolta a si mateix.

 

Dilluns, 6. Na Marga Bermejo se´n torna a viure a Madrid, prop dels seus fills.- Trobada dels MSSCC que viuen a Espanya, de menys de 70 anys. Participen: 1. Emilio Velasco Triviño; 2. Pierre Nolasque Mbyaliyehe.- 3. André Mujyambere.- 4. Miquel Mascaró.- 5. Laurent Rutinduka.- 6. Gabriel Seguí Trobat.- 7. Olivier Lotele Mboba.- 8. Paulin Neme Ebanda.- 9. Dominique Savio Tuyisengi.- 10. Michel Archangel Ekani.- 11. Jules Nikuze.- 12. Ernest Baributsa.- 13. Schadrack Manishimana. El P. Olivier és un dels coordinadors del grup.

Dimecres, 8. El grup de MSSCC fa una sortida per reforçar les relacions i el coneixement mutu. Surten tots plegats, excepte el PP. M. Mascaró, G, Seguí i en Michel Archangel. S’afegeix com a convidat el P. Jaume Reynés. Primerament van a dinar a Sa tafona de Caimari, de la familia Matheu. Després pugen fins al santuari de Lluc, patrona principal de la Congregació. Després de saludar Nostra Dona i de cantar-li l’avemaria de Lluc, es troben amb el diaca Toni Moreno, el qual els convida a pasar al menjador de la comunitat. Allà troben al prior del santuari, mossèn Marià Gastalver, i tenen un moment de compartir molt agradable. Baixen per la carretera vella de Pollença, però es deixa per una altra vegada arribar al cap de Formentor, quan hi hagi més temps.

Dijous, 9. La darrera sessió es fa avaluant la trobada, que és molt positiva. A continuació es treuen unes fotografíes i es visita el cementeri. A cada participant se li entrega una tassa amb aquest escrit: “REVITALIZAR LA PROSPERIDAD DE LAS DELEGACIONES MSSCC – DLM-DLI – ENCUENTRO DE SANT HONORAT (06-09- 11 – 2023)… “En la comunidad vivimos y expresamos de forma cotidiana la fraternidad en el seguimiento de Cristo, y realizamos nuestra misión dentro de cada Iglesia diocesana” (Reglas 137).- Amb el dinar, es dissol la trobada i tothom torna a les diferents comunitats dels MSSCC al nostre país.

 

Dissabte, 11. Copiat de la pissarra de la cuina, la qual mostra la quantitat i varietat de gent que mengen aquí: Monet (tècniques d’autoconeixement), 16; Kevin (permacultura), 4; Pere Galiana (recés), 2; Sonia, de sant Joan de Déu (recés), 1; Caro i la seva parella uruguaiana (voluntària), 2; M. Palou (voluntari), 1; Comunitat, 4. Total: 30.- “Des de la montaña mística de Randa”, el nostre programa setmanal de Facebook, a més del comentari bíblic, presenta una entrevista al P. Olivier, el qual comenta la trobada de MSSCC joves i el seu proper viatge a Camerún i Congo.- Feim reunió de comunitat per organitzar-nos el temps quan P. Olivier sigui fora.

 

Dimarts, 14. Els PP. Miquel i Jaume baixen a Palma. Aquest darrer puja amb Kevin Lomba, després de fer algunes feines. Kevin l’acompanyarà especialment quan el P. Miquel sigui fora.

 

Dijous, 16. Els PP. Miquel i Jaume assisteixen a la reunió de l’arxiprestat al santuari de Monte-Sion.- P. Olivier avisa que ha arribat bé a Camerún.

 

Divendres, 17. Taller d´Alfredo Arcos, amb 27 participants.- Kevin ajuda a preparar el video que pujam cada semana “Desde la montaña mística de Randa”.

 

Dissabte, 18. Ens organitzam per a substituir al P. Olivier. Avui el P. Jaume celebra a Porreres.

 

Diumenge, 19. Acaba la trobada del grup d’Alfredo. Dina amb la comunidad l’enginyer Pere Cases.- Kevin celebra una jornada de portes obertes.

  

Dimarts, 21. L’empresa INACCÉS, amb tres homes de Mali, es fa càrrec avui de l’extermini de les figueres de moro que creixen sobre el vessant que dona al santuari de Gràcia. Sebastià, el seu donat, fa temps que es queixa del perill que suposen les pales que poden caure dels nostres talussos sobre els visitants. De temps enrera s’ha format una comisió entre nosaltres i la parròquia de Llucmajor per tal de resoldre el tema. El pressupost és molt elevat: 6,000€ per hom. Sembla que ho encareixen tant els productes tòxics i el fet que s’hagin de fermar amb arnesos per a fer feina sobre les parets inclinades. Per coincidencia, s’ha avisat l’arribada d’un front polar. Esperem que no hi hagi desgràcies.- Torna en Kevin per a fer companyia al P. Jaume.

 

Dimecres, 22. Kevin duu a dinar el seu amic Gary, un irlandès voluntari del projecte de permacultura. Se’n va després que es fa fosc.

 

Dijous, 23.- P. Miquel convida a dinar un matrimoni amic: Jaume Burguera (d’es Llombards) i la seva dona Maria (de Porreres).- Ens visita un grup de la fundació d’Astronomia, amb seu a Costitx, i ens ofrenen una coca de quartos.

 

Divendres, 24. Kevin puja a fer feina al laboratori de permacultura amb tres amics.- A l’hora del sopar entra el grup de Paula i Eduardo (18 persones).- P. Miquel va a cercar n’Aina Servera a Manacor, la qual col·laborarà aquest cap de setmana fent algunes palanganes de robiols.- També ve na Carmen Duque perquè demà tenen una de les seves trobades de pregària profunda (un dissabte dematí), juntament amb el P. Miquel.- També hi ha algunes persones pel seu compte, com n’Anaí, que fa feina al bisbat amb dues amigues.

 

Dissabte, 25. El P. Miquel celebra a Randa el començament de les festes del beat.- P. Jaume va a celebrar a Vilafranca de Bonany, acompanyat de n´Angels Gensana.

 

Dimarts, 28. P. Miquel acompanya n’Aina Servera a Manacor, agraint-li la feina feta a la cuina.- Kevin torna per acompanyar al P. Jaume els dies que el P. Miquel no sigui aquí.- Hem hagut de comprar una rentadora nova.

 

Dimecres, 29. Avui vespre, a les fosques i amb molt de vent gélid, puja Sebastià (donat de Gràacia) per avisar que té unes inundacions d’aigua dins la bugaderia. S’avisa el P. Miquel i aquest recomana obrir l’aigua que empram per a regar l’hort, procedent de les piscines.

 

Dijous, 30. Toni Llabrés fa una bona paella de peix, compartida per les següents persones: PP. Miquel i Jaume, Toni i Eli, Nofre Torres i Margalida Mesquida, Juanjo Rodriguez, Rosa Sánchez i Oliver Indri. Poques taules hi haurà tan concorregudes com la nostra!

 


OCTUBRE 2023

Diumenge, 1. Acaba el grupet de na Rebecca. Ve el grup de Tomeu Artigues a practicar zen (15 participants).- Amb el sopar entra també el grup d’Olga.

 

Dilluns, 2. Comença el grup d’Olga Hethy.- Els PP. Jaume i Olivier baixen a La Real per tal de participar en la Formació Permanent de la Delegació.

 

Dimecres,4. Ens visita un grup del centre de discapacitats de Llucmajor

 

Dijous, 5. Torna el P. Miquel de Dinamarca.- El P. Jaume comença el grup bíblic d’enguany, dedicat a l’estudi de sant Pau. Hi ha 15 participants i un clima esperançador. En acabar passam al menjador per a fer un pa amb oli. S’ha convengut en què les trobades bíbliques es faran el primer i el tercer dijous de mes.- Rebem una tal Verònica, cunyada del showman Emilio Aragón, que vol retirar-se uns quants dies.

 

Divendres, 6. Puja en Kevin amb un grupet d’amics per a netejar i posar a punt la seva parcela de permacultura.- Amb el sopar entra na Carme Molano, amb un grup de dotze. Treballaran l’autoconeixement.

 

Dissabte, 7. Avui capvespre es despedeix na Vero, prometent tornar prest.- Arriba en Bernat Morell (de son Espanyol) fins demà.

 

Diumenge, 8. El P. Miquel emprèn viatge a Barcelona per animar els nostres col·legis referent a la fundació Concòrdia Solidària, del qual n´ès l’encarregat.

 

Dimecres, 11. Puja en Kevin amb dos amics alemanys per a seguir la permacultura. A la taula també s’aplega l’italià Oliver Indri, espòs de Nazareth Castellanos, que està engrescat amb un alambic, destil·lant herbes de Sant Honorat.- Demà se n’anirà en Heiko Scholz, després de la seva temporada entre nosaltres. Se’n va molt agraït.- Els PP. Jaume i Olivier baixen a sant Bernat de la Real per assistir al funeral del congregant P. Ramon Ballester Vives, el qual morí ahir. Els acompanyarà en Bernat Sureda, antic congregant nostre.

 

El P. Miquel torna del seu viatge d’animació a Barcelona, juntament amb una familia amiga (de Huelva) que feu a Andalucia quan hi predicà una missió popular.

 

Dijous, 12. El P. Miquel segueix el seu periple d’animació per Alacant i València.

 

Ve en Justin Caldentey, amb la idea de participar del taller que començarà demà.- Passen diverses persones a visitar l’ermita.

 

Divendres,13. Taller de Nazareth Castellanos, reconeguda científica i divulgadora, que aconsegueix un ple de 32 persones. Tota la casa plena. Programa: Converses de Neurociència amb Nazareth.- Sessions de QiGong amb el seu marit, Oliver Indri.- Sessions de meditació amb Miquel Riutort.

 

Diumenge, 15. El P. Olivier se’n va a visitar el santuari de Fàtima, convidat per Dorothy, una senyora feel a les nostres misses,.i, més encara, a les marededus aparegudes a diversos santuaris.- Ahir ens visità i passà el dia amb nosaltres en Pere Cases.

 

Dilluns, 16.- Ahir a la tarda vengué en Jaume Bernades perquè el P. Jaume no quedi aquests dies tot sol. L’acompanyarà fins dia 20. Del grup que feu el recés de Nazareth (el qual, per cert, ha quedat molt entusiasmat) queda una tal Glòria de Saragossa, fins avui.

 

Dijous, 19. Segona sessió del grup bíblic sobre sant Pau.

 

Divendres, 20. Ben de matí torna el P. Olivier del seu pelegrinatge al santuari de Fàtima. A la tarda arriba el grup de “budistes” coordinat p’en David, uns 26.- Venen dues voluntàries per donar una mà: Carmen Duque i Julia.- Ahir i avui ha fet molt de vent, a algún indret amb més de 100 kms per hora.

 

Dissabte, 21. Avui s’ha afegit na Paula per ajudar a la cuina un parell d’hores.- El cap vespre arriba n’Ana Maria Jarte, la qual demà es reunirá amb un grup a la Sala Ramon Llull per a fer exercicis de dansa o de moviment conscient.

 

Diumenge, 22. Acaben els dos grups que tenien activitat i la casa queda en pau.

 

Dilluns, 23. Després de les onze de la nit arriba una cosina del P. Olivier, anomenada Nenette Lusala Alangi, fugint de París per tal de respirar un poc d’aire fresc.

 

Dimarts, 24. Puja a dinar un grup de parents del P. Petero, dones que viuen fent feina a la “diàspora rwandesa” (Bèlgica i Suècia), acompanyades pels PP. Petero i Jules. El P. Olivier els ha preparat amb gust el dinar i es crea un ambient molt africà.

 

Dijous, 26 Demà, a les 5:00 a.m, partirà na Nenette. El P. Jules puja per acompañar-la a l’aeroport, juntament amb P. Olivier.

 

Divendres, 27. Aquest cap de semana es reuneix el grup d’Hermínia i Toni (uns 18 participants).- També hi ha una senyora alemana anomenada Birgit.- En Rafel Riera, de Petra, ve a fer un dels dejunis que ell fa periòdicament.

 

Dissabte, 28. Avui i demà es reuneixen els grups de Paula i Eduardo, fins a l’hora de dinar.

 

Diumenge, 29. Donam una relevància especial a la jornada. Acaba el Sínode i acabam el mes d’octubre dedicat a la mare de Déu del Roser. Seguint l’exemple del sínode, després de l’eucaristia, anam, cantant i passant el rosari, fins a la cova de la mare de Déu de Lourdes que tenim a l’hort, darrera l’ermita del beat Francesc Palau. Tema obligat ha estat pregar per la pau. La reinauguram després de la seva restauració. Gràcies a Marga Bellido, a Jaume “s’Ermità” i a Pedro de sa Torre per la seva aportació. Bona experiència de religió popular i eclesial.- Un nombrós grup, convocat per la coral de Vilafranca de Bonany, reten homenatge a Omar, un jove mussulmà acaba de morir amb un trist final. Li canten i dinen devora la sala Ramon Llull.

 

Dilluns, 30. A l’hora de dinar, entra un grup d’alemanys amb Jörg de coordinador. Nombre: Una dotzena. Estaran fins divendres, després de berenar.- Dinen dos amics amb nosaltres, na Mariana i en Joan Antoni Cànaves, i ells col·laboren ajudant-nos a recollir les olives. Enguany n’hi ha moltíssimes; veurem si són bones.

 


SETEMBRE 2023

Divendres, 1. Comença el grup d´Alex, amb una dotzena de persones.

 

Dissabte, 2. S’en va na Maia.

 

Diumenge, 3. El P. Olivier torna del curset, satisfet de l’experiència

 

Dilluns, 4. Comencen els Exercicis Espirituals inspirats en el Càntic dels Càntics. Ha costat molt d’organitzar-los, però no ens podem queixar. Els predicam els tres Pares de la comunitat. Hi assisteixen: A temps complet: M. Mascaró, J. Reynés, O. Lotele, P. Mbyaliyehe, J. Nikuze, J. Amengual, J. Pocoví, J. Clar (assistit per la seva dona E. Pons). També hi participa el P. R. S. Ramos, dominicà.- A temps parcial: A. Fernández, J. Bernades, M. Feliu, P. Fullana, L. Tremols, P. Pou i S. Reynés.

 

Divendres 8. Acaben els Exercicis Esp. Hem fet un poc d’avaluació, la qual ha estat ben positiva. El primer dia hi hagué un poc de tensió, motivada sobretot per el tema, però després es superà amb bona voluntat. Alabaren que fossin preparats i donats en equip (els tres membres de la nostra comunitat) i la participació dels laics i laiques. Ens hem adaptat a les nostres possibilitats.

 

Dissabte, 9. Ve en Miquel Riutort, amb un petit grupet, sense dinar.- Els tres membres de la comunitat baixam a Ciutat per a donar el condol a la família de Miguel Ángel Sánchez-Colmarejo, pare d’en Guille, molt amic de la casa i membre del grup bíblic.- Després, aprofitant que no hi ha gent, ens aturam a dinar al celler de Randa.- Aquí ve una tal Cristina Salinas, madrilenya resident a Mallorca, que estarà fins demà.- Avui capvespre entra un grup coordinat per Margalida Capó, santamariera, les quals faran unes sessions de relaxació amb un grup de comares relacionades amb l’hospital d’Inca.

 

Diumenge, 10. El P. Miquel pren uns dies lliures.

 

Dimarts, 12. Festa de la patrona principal de la Congregació, la mare de Déu de Lluc.- Ve na Catalina, germana gran del P. Jaume Reynés. Estarà fins divendres. Mentre tant ajuda cuinant i cosint alguna roba. - També ve en Ceferino, antic membre d’aquesta comunitat quan era mixta, amb la seva companya Paloma.

 

Dimecres, 13. Puja na Marga Bermejo a acabar la restauració de la imatge de santa Bernadeta.

 

Divendres, 16. Ahir vespre tornà el P. Miquel.- Esperam que avui, per aquest cap de setmana, entrin dos grups: Amb Toni Ferragut, 9; amb Verònica, 8.

 

Dissabte, 17. El grup “Delfika Dance” fa un petit concert a l’església, entre les dotze i la una, a un nivell íntim.- Ens visiten en Jaume Tornil i n´Àngels Gensana. P. Miquel ajuda a collir les ametles de sa Torre (Algaida) i d’una finqueta de La Real. Aquestes són per fer torró per un projecte patrocinat per la Fundació Concòrdia Solidària.

 

Dimarts, 19. Els tres congregants participam en l’Assemblea de la Delegació, la qual es fa a La Real. Avaluam el que hem fet, miram de concretar les respostes de la darrera Junta Consultiva i elegim el nostre Govern.- El P. Josep diu que els Exercicis no han estat ignasians, i per això no li agradaren.- De Sant Honorat se’n van Ceferino i Paloma. N’hi ha quatre, del grup d’Albert Stollenwerk que començarà demà, que ja són per aquí.- Arriba Heiko, un alemany que estarà un parell de dies.

 

Dijous, 21. Els PP. Miquel i Jaume pugen a Monte-Sió per a fer la reunió de l’arxiprestat amb el bisbe.- P. Olivier va de metges per uns forts dolors musculars.

 

 

Divendres, 22. Ahir arribà la bona amiga Olga Hethy, la qual passarà uns quants dies entre nosaltres mentre prepara el seu curset. El grup d’Alfredo són 15 i el de Raquel Infante, que comença avui, només quatre.

 

Dissabte, 23. Avui i demà tornen els grups de Paula i Eduardo.- Acaben els que teníem.

 

Dilluns, 25, Ahir convidàrem a dinar na Margalida i el seu home Bernardo, agraint-li els mesos de feina que ha fet aquí.- Ara ho durà tot n’Eli, la qual està més integrada cada dia.- Avui, de matinada, parteix el P. Olivier cap a Madrid per a passar per l’embaixada congolesa.- Ahir tornà en Justin per tal de fer uns dies de voluntariat.- Arriba na Rebecca, d’Alemanya, amb 4 o 5 acompanyants, i també na Luisa Àlvarez, infermera- En el sopar rebem en Bashar, el siri, que ha trobat feina i allotjament a Andratx. L’acompanyen Kevin i Iliana.

 

Dimarts, 26. P. Jaume baixa avui a fer unes quantes gestions a Palma amb en Heiko.- P. Miquel se’n va fins dia 5, aprofitant per viatjar uns dies a Dinamarca.

 

Dimecres, 27. Se’n van na Luísa i en Justin.- Visita de mossèn Francesc “Poquet” amb un grup de la tercera edat. Resen el rosari i celebren una missa.- Més tard ve na Maria Barceló, catedràtica de història de la UIB, amb un grup que vol visitar la tomba del P. Munar.- Torna el P. Olivier.

 

Dissabte, 30. Els Germans de La Salle tornen a presentar el seu Projecte Educatiu a una missa celebrada pel P. Jaume (8 Germans i dos Associats lassalians).

 


AGOST 2023

Dimarts, 2. Continuam la reparació de la capelleta de la Mare de Déu de Lourdes. Hi fan feina: Na Marga Bellido restaurant les imatges; en Pedro Fullana i en Jaume (“S’ermità) construint una cova perquè Bernadeta Subirous no estigui a l’aire lliure.

 

Dissabte, 5. La comunitat es reuneix per a fer l’exploració de superior i d’administrador locals.

 

Diumenge, 6. Avui parteix el grup de la cuina mediterrània, excepte uns quants que viatjaran dilluns i dimarts.- A la tarda entra el grup de Gerard que, a la sala de meditació, prega amb instruments musicals.- Ely també pren vacances aquesta setmana.

 

Dilluns, 7. Arriben en Ricardo Sepúlveda (antic MSSCC i alumne del P. Jaume) i la seva dona Mila Navarro (antiga LMSSCC, que col·laborà en la tasca pastoral de la Línia Nordest a República Dominicana). Allà es conegueren i decidiren ajuntar les seves vides.

 

D imarts, 8. Se’n va na Martina Blay.- P. Miquel va a Llombards per a celebrar i predicar a la festa del seu patró sant Domènec. Després aprofita per a visitar el nostre bon amic mossèn Bartomeu Bennàssar.- Els PP. Jaume i Olivier enregistren una entrevista al matrimoni que ens visita.

 

Dimecres, 9. P. Jaume acompanya Riqui i Mila al concert que presenta el cantautor Amancio Prada a Monte-Sió de Porreres.-

 

P . Miquel fa un funeral a Llubí del pare dels amics Miquel i Rafel Perelló. P. Olivier baixa a Ciutat a acomiadar els seus amics congolesos.- Kevin Lomba puja i dorm aquí.- Ve un grupet de cursetistes de cristiandat de Madrid a visitar la tomba del canonge Sebastià Gayà.

 

Dijous, 10. Avui, dia de sant Llorenç i aniversari de la coronació de la Mare de Déu de Lluc, P. Jaume celebra un altre aniversari de la seva ordenació presbiteral (1965).- Amb el dinar acomiadam la parella Riqui i Mila. Estan molt agraïts.- Pugen a sopar amb els PP. Miquel i Jaume, n’Andreu Blanes i la seva dona Iliana (coneguts a la comunitat de Palma), i el jardiner Joan amb el seu fill Joanet.

 

Divendres, 11. Ve el grupet de na Catalina Aloi, unes sis persones.

 

Dissabte, 12. Venen en Marcelo Dharmajyoti i na Stefi. En Marcelo quedarà una setmana aproximadament. Na Stefi se n’anirà diumenge, després de la missa.- Venen dos mestres de Sóller per a sopar amb el P. Miquel.- Ve na Valérie, una francesa que duu 30 anys a Mallorca, i fuig, com pot, de les festes patronals d’Alaró.

 

Diumenge, 13. Parteix el grupet de na Catalina.- Queden a dinar amb nosaltres, a més dels indicats, en Toni de Campos i en Jaume “s’ermità”.- En Miquel es pren avui capvespre fins a dimarts com a dies lliures.-

 

Dimarts, 15. Festa de l’Assumpció. P. Jaume celebra l’eucaristia a les 10:30h.-Magdalena Laucneck acompanya un primer grup de 17, anglesos la majoria.

 

Dimecres, 16. Festa de sant Roc. La celebren el P. Miquel a Porreres i el P. Jaume a Alaró.

 

Dijous, 17. Trobada de congregants a la nostra comunitat de ciutat amb motiu de l’aniversari de la nostra fundació. Hi assisteixen els PP. Jaume i Olivier. El P, Miquel torna per assistir al segon grup de Magdalena, uns 15.- També vendrà na Catalina Fiol.- Pugen a sopar en Miquel (germà del P. Jaume) i la cunyada Damiana.

 

Divendres,18. Venen dos visitants (un de Madrid i l’altra de Barcelona) a veure el sepulcre de mossèn Sebastià Gaià.- Aquest cap de setmana i el vinent es celebraran les festes de Randa. Avui vespre fan el Pregó.

 

Dilluns, 21. Se’n va el grup de na Magdalena i na Catalina Fiol, de Consell. El P. Miquel alaba que han col·laborat molt.- Collim un paner de figues de moro. Més tard ferem una altra reunió amb el rector de Llucmajor, el superior dels franciscans, el donat de Gràcia i alguns laics sobre el perill que comporten les nostres figueres de caure sobre el santuari esmentat.- L’entrevista del P. Jaume a Riqui i Mila, publicada a “Desde la montaña mística de Randa”, ja ha rebut més de 800 visites.- Venen alguns parents del P. Miquel per a sopar amb ell.

 

Dimarts, 22. Torna na Marga Bellido per acabar de restaurar les imatges de Lourdes.

 

Dimecres, 23. Parteix el matrimoni anglès que quedava.- Entra en Toni Ferragut, amb 10 persones.

 

Dijous, 24. Festa de sant Bartomeu a Montuïri. El P. Olivier presideix la missa concelebrada del patró.- Puja na Jas a saludar, juntament amb dues amigues.

 

Divendres, 25. P. Miquel ajuda a recollir les garroves de sa Torre.- Sopar a la fresca a Randa.- Aquest cap de setmana ens acompanyarà la doctora Àngels com a voluntària.- Se’n va en Marcelo.

 

Diumenge, 27. Suprimim l’eucaristia de l’ermita per tal de participar a la patronal de Randa. Presidida pel rector, P. Miquel, i concelebrada per el P. Jaume Reynés i P. Jaume Puigserver, TOR. Predica el diaca Lluís Servera.- Després de prendre part en el piscolabis popular que es fa a la plaça de l’església, pujam a dinar, a més dels membres de la comunitat, el P. Jordi xx, TOR, la dona i el fill del diaca, en Miquel del Puig Moltó amb la seva parella, la doctora Àngels Gensana i n’Eli. Ha estat una jornada de temporal a les illes, ha plogut bastant i se n’ha anat l’electricitat diverses vegades.- Després de dinar parteix el grup d’en Toni Ferragut.

 

Dimarts, 29. Diumenge passat, “una o varias líneas de tormentas barrieron la isla, trayendo consigo vientos muy fuertes, precipitaciones torrenciales y un total de 29.000 descargas eléctricas en el entorno de las islas”. Turbonada de vents, els quals arribaren al 120 Kms. Un vertader desastre per les nostres illes, encara que a nosaltres ens afavoriren amb les seves pluges. Molts de passatgers quedaren sense volar, i aquí acollírem a dues famílies perquè els hotels estaven plens.- P. Olivier participa avui a les festes de sant Joan degollat al poble de Sant Joan.- Mentre dinàvem, ens ha visitat el bisbe César García Magán, auxiliar de Toledo i secretari de la Conferència Episcopal Espanyola. L’acompanyaven el rector de Santa Pagesa (Palma), el de Llucmajor, un secretari seu, la mare del bisbe Toni Vadell (+) i una professora.

 

Dimecres, 30. Toni, cuiner, continua les vacances.

 

Dijous, 31. P. Olivier participa a un curset de cristiandat a Santa Llucia (Mancor).- Avui compleix anys el P. Miquel. Dinen amb nosaltres el seu amic Sebastià, en Justí i son pare Llorenç. A la tarda venen a visitar-lo na Bàrbara “Rubina” i algunes amigues més d’Ariany. Una tal Maia, alemanya, ve per a retirar-se dos dies.

 


JULIOL  2023

Dissabte, 1. Arriben en Marcelo Gómez Dharmajyoti i na Stefani, director de la fundació “Yoga, pura vida” i una de les seves professores de ioga.- P. Jaume va amb Stefani fins a la Casa d’Espiritualitat dels jesuïtes a Son Bono (Gènova) per a recollir-ne tres dels que són a la Junta Consultiva (Toni Ramos i Isaías Mata, dominicans, i en Paulin Neme, camerunès).

 

Diumenge, 2. El P. Antonio A. Ramos presideix l’eucaristia de les 10:30 a l’ermita.- Després el P. Jaume parteix cap a la finca de Son Barbut (Porreres) per a fer una trobada del grup bíblic.- Els dos dominicans van a Biniali i, al vespre, en Jaume Bernades els torna tots tres a la casa de Son Bono.

 

Dilluns, 3. Amb el sopar comença el grup de Maria Gener (una vintena) a fer uns exercicis de contemplació (6 hores diàries, en silenci).- P. Olivier va al metge per veure què és lo que li fa tant de mal a l’esquena.

 

Dimecres, 5. En Marcelo parteix. Arriba un jove anomenat Emmanuel, de Mendoza (Argentina), per a passar uns dies aquí mentre li arriben uns papers.

 

Dissabte, 8. A la sala Ramon Llull es reuneix un grup de diaques de la diòcesi, juntament amb les seves dones, amb dues teòlogues que abans pertanyien al “Verbum Dei”, Na Carme Notario i na Magdalena Bennàssar.- Al vespre el P. Miquel va a cercar dos congregants nostres, africans, a Son Bono: En Simon, camerunés, i en Calixtus, de Nigèria.

 

Diumenge, 9. En Calixtus concelebra la missa amb el P. Jaume a l’ermita. És la primera vegada que visita la casa bressol.- En Simon acompanya al P. Olivier a celebrar a Vilafranca.- A l’hora del dinar tornam tenir la taula plena, com es veu en aquesta fotografia. A més dels congregants, hi ha n’Emmanuel i en Juan Ramón, amb la seva dona. Agraït perquè l’acollírem aquí per a complir una feina comunitària.- A mitja tarda na Sílvia Nicolau (de la fundació Concòrdia) ve a cercar els dos africans.

 

Dilluns, 10. Ve la voluntària Àngels Gensana, fins dimecres.- A l’hora del dinar també ens acompanya na France Soriano, mare de Justí, el qual fa de cuiner a Randa i dorm aquí un parell de dies.- Acaben els exercicis de contemplació dirigits per Maria Gener. Ahir, a les 21:00h, el P. Olivier els celebrà l’eucaristia. Se’n van molt satisfets, tant ella com els participants.

 

Dimarts, 11. Dinen aquí en Kevin Lomba i na Marga Bermejo.

 

Dimecres, 12. La doctora Àngels Gensana se’n va, i se’n du n’Emmanuel, el qual ha trobat feina a Alemanya. P. Jaume baixa a votar per correu a Algaida, acompanyat per en Justí.- Avui vespre entra el grup de na Gemma Soler, fins a diumenge després de dinar (una vintena).- Comencen a pujar les taules i cadires pel sopar solidari que tendrem dissabte vespre.

Divendres, 14. Avui capvespre el P. Josep Amengual ha acompanyat na Rut, una germana Missionera dels Sagrats Cors. Procedeix de la nostra antiga parròquia de Montecristi, a República Dominicana. És metgessa, i ara resideix a la nova fundació de Guatemala. Ha vengut per el Capítol General i volia aprofitar l’oportunitat de saludar el P. Jaume.

 

Dissabte, 15. Essent així que tenim trull i feina a la casa amb motiu de la preparació del sopar de blanc, sopar solidari organitzat per la nostra Fundació Concòrdia, programat per avui vespre. Ens han duit taules i cadires, bosses d’aliments i regals que es sortejaran. Gràcies a Déu, acudeixen també alguns voluntaris i voluntàries de la Fundació i de la nostra casa: Joana Maria Flaquer, Montserrat, Marcelo Dharmajyoti i Stefani, Jaume Bernades, Manolo Feliu, Carmen Duque, Valeria, Sabrina Canofari... i altres que s’aniran sumant, i que ara no puc citar.

 

Diumenge, 16. Tot anà bé ahir vespre. Entre gent i voluntaris, sumaren 270. De la Congregació, a més de la nostra comunitat, vingueren els PP. Antonio Fernández, Josep Amengual, Daniel Echeverría, Anaklet Mbuguje, Isaías Mata... Això dugué algunes dificultats, per ex. per l’animació a base de màgia i jocs de mans que havia de fer “el màgic Cloquell”. La manera de fer les nombroses rifes al final també allargà els horaris. Entre les dotze de la nit i la una es feu difícil dormir a causa del tragí de cadires, veus i lladrucs. S’han reunit us 6000€ per a beques d’estudi al Camerún.- Avui dematí en Marcelo ha dirigit una sessió de ioga pels voluntaris. Mentrestant el P. Jaume celebrava l’eucaristia, combinant la Mare de Déu del Carme (del jardí) i la paràbola del sembrador.- Han tornat alguns membres de la fundació per acabar d’arreplegar les coses.- Els participants en el taller de Gemma han partit després del berenar, i en Justí, com a mostra d’agraïment, ens ha volgut preparar el dinar pels membres de la comunitat i els que s’hi han ajuntat.

 

Dilluns, 17. Entra na Magda Durán, amb 22 persones.

 

Dimarts, 18. Ve na Joana Bauçà, una professora de Institut, pollencina, membre del grup de Paula i Eduardo, cercant un poc de temps per ella.

 

Dijous, 20. S’acomiada el grup de M. Durán.- Hem tengut uns dies molt calurosos. Gairebé no podíem guaitar fora de la casa.- Dedins també estam calents perquè és la darrera setmana de campanya electoral.

 

Divendres, 21. Entren dos grups: El de Carlos Gil sobre Psicologia de l’autorealització, en la línia de Antonio Blay, i el grup de Toni Ferragut.- Ha dinat amb nosaltres un tal Sebastià, amic del P. Miquel.

 

Dissabte, 22. Se’n va na Joana. Ens diu que s’ha sentit molt bé al conèixer la Casa des de dins de la comunitat (la pregària, dinar en el refetor petit i l’ajuda a la cuina...). Tornarà cada mes.

 

Diumenge, 23. Al cap vespre la casa queda tranquil·la. Avui és jornada electoral, i n’estam un poc pendents. Els resultats no són els que anunciaven les enquestes. Acaba guanyant amb vots el PP, però sense una majoria que li permeti formar Govern, i molt limitat a l’hora dels pactes.

 

Dilluns, 24. Pugen els congregants de la Delegació per a celebrar l’aniversari del assassinat dels nostres màrtirs del Coll. El P. Josep Amengual, procurador de la Causa, dirigeix el recés, on participam vuit congregants. Presenta la traducció del nou llibre de pregàries al català. Després fa dues exposicions: “Màrtirs del Coll, martiri quotidià, amor i sacrifici” i, més tard, “Els màrtirs, testimonis de l’Església, sagrament de reconciliació”. A la taula, anticipam l’onomàstic del P. Jaume.- A més d’aquest grup, hi ha aquí: Martina Blay (2), Miriam (2) i Aurora (1).

 

Dimarts, 25. Festa de sant Jaume. Els PP. Miquel i Olivier assisteixen a l’ofici solemne d’Algaida, que el tenen per patró, i presidit pel bisbe. Després els conviden a dinar a “Ca’l dimoni”. Se’n va na Miriam i l’al·lota que acompanya. Torna n’Emmanuel d’Alemanya perquè no li agradà la manera com el tractaren a la feina.

 

Dijous, 27 a Diumenge, 30. Trobada d’un grup de creixement personal anomenat “Aula Balear”. Reflexionaran sobre els orígens parentals.- N’Aurora se’n va a continuar el seu recés espiritual al santuari de Lluc.- Se celebra un baptisme protestant a la nostra Ermita.

 

Divendres, 28. Venen uns amics del P. Olivier, congolesos residents a Bèlgica; Un amic que estudià batxiller amb ell, la seva dona i tres fills. Volen fer un poc de turisme.

 

Diumenge, 30. En Toni cuiner comença les seves vacances.- Avui dematí se’n van els de l’Aula Balear.- Venen alguns del grup de Rosa Tugores per a preparar el taller que començarà demà sobre cuina macrobiòtica de la mediterrània. Total, 28 persones, alguns d’Anglaterra i la resta d’aquí.- P. Jaume ha baixat avui al seu poble d’Alaró per a participar en un dinar familiar; P. Olivier surt amb els amics. El diari “Última Hora” publica una ressenya sobre el sopar de blanc.

 

Dilluns, 31. Aquesta setmana deixam la cuina amb mans del grup de Rosa.- Se’n van els amics del P. Olivier. Gràcies a Déu, ha refrescat una mica.

 


JUNY 2023

Dijous, 1. Comença el grup de Matties i Karin, alemanys, unes 26 persones. Estaran fins dia 9.- El temps està molt carregat amb uns dies de DANA que fa matx per Porreres, Montuïri, Algaida... Avui, a la fi, ens ha tocat a nosaltres una bona ploguda!.- Després de les eleccions, amb un resultat inesperat de la dreta, es preparen molts de canvis al nostre Govern.- A partir d’avui en Toni Llabrés serà el nostre cuiner com a autònom. N’Eli, com vàrem dir, ja ha començat a donar una mà al manteniment i a la cuina.

Dissabte, 3. Avui dematí el grup de Iniciació a la Interioritat fa la seva darrera

reunió d’aquest curs, amb una sessió de bols tibetans i mandres.- El P. Jaume

atén amb una visita guiada a un grup de veïnats de Felanitx.

 

Diumenge, 4. Es reuneix l’altre grup de Iniciació a la Interioritat per acabar el

curs.- A les 15:00h es celebra a la nostra ermita un bateig protestant.

Coincideix amb una turmenta i la llum se’n va. S’ha de fer amb les llanternes

dels mòbils.

 

Dilluns, 5. Els PP. Jaume i Olivier baixen a La Real per a participar en la jornada de formació. El P. Jaume torna a les 16:00h per acabar el curs al grupet bíblic sobre els quatre evangelis. Després comparteixen un pa-amb-oli ben animat.- Passa un parell de dies amb nosaltres per a trobar la pau interior na Marta Font de Maria de la Salut.

Dijous, 8. El grup d’alemanys que ens ha acompanyat durant tota la setmana acaba el seu seminari, dirigit p’en Matties. Ens conviden a participar en una celebració a l’església de la nostra ermita. La coordina el P. Miquel sobre el símbol de la llum. Acabam cantant i donant-nos l’abraçada de la pau.

 

Divendres, 9. Anam a dinar al nou restaurant de Randa (“Sa Tanqueta”), on estava ca’n Beato, per a celebrar el “cumple” del P. Olivier, els tres membres de la comunitat i Kevin Lomba, el nostre col·laborador.- Ve na Brit, danesa, amb tres amigues, per aquest cap de setmana.- En Pere Aguiló, de Felanitx, un home de 80 anys ve una setmana per fer una acceptació de la malaltia.

 

Dissabte, 10. Na Magda Fornés, amb un bon grup, fan un dia de recés.- A les 11:00 mossèn Vicenç Juan Rubí dona la primera comunió a la primera neta del seu germà Bernat, Carla.

 

Diumenge, 11. Solemnitat del Cos i la Sang de Crist. Els mateixos assistents a la nostra missa dominical proposen una col·lecta per Caritas a la missa d’avui. Es recullen més de 200.00€.- A la taula, seuen amb nosaltres en Toni de Campos i en Miquel i n’Antònia Riera, de Petra, antics cuiners de Lluc.- Durant el dematí s’ha reunit el grup d’en Miquel Riutort, nou administrador de la Fundació Concòrdia, i de l’espòs de na Nazaret Castellanos.- Dormen aquí en Jaume Bernades i el seu fillol Artur.- La nostra amiga Petra von Seht, de Hamburg, ve a preparar el taller que impartirà pròximament sobre la curació de traumes.

 

Dimarts, 13. El P. Jaume fa la segona trobada on line amb el darrer grup de diaques i nous preveres, els quals es troben a Argentina, Rwanda i Camerún.

 

Dimecres, 14. El P. Jaume baixa a ciutat amb na Petra. El capvespre té la darrera sessió del grup bíblic sobre les Comunitats Primitives.

 

Dijous, 15. El P. Jaume acompanya na Petra a Lluc, per tal de visitar la tomba de la Congregació on es guarden les cendres del P. Bartomeu Barceló.

 

Divendres, 16. Festa del Sagrat Cor. Començam el dia amb una eucaristia comunitària. Amb el sopar, comença el Taller de cap de setmana pel grup de n’Eli. Penjam uns pòsters que anuncien els “Exercicis Espirituals amb el Càntic dels Càntics”, que predicarà la nostra comunitat. Serà a principis de Setembre.

 

Dissabte, 17. A la sala Ramon Llull es reuneix el grup d’Alexandre amb 13 persones. No dinen aquí.- En aquest tríduum dels Sagrats Cors, penjam el vídeo setmanal “Desde la montaña mística de Randa”, a més del facebook, com fèiem fins ara, també al Washapp. Avui consisteix en una conversa del P. Jaume amb el títol “Sagrados Corazones, Corazones Sagrados”, enregistrada pel P. Olivier. (Dia 7 de Juliol ha tengut 319 reproduccions).

 

Diumenge, 18. Festa dels Sagrats Cors. Després que se’n va el grup d’Eli, acollim el de Miryan, que celebren un ritual de la natura amb motiu de la propera festa de Sant Joan (de 15:30 a 19:30).

Dilluns, 19. La comunitat baixa a Palma, convidada per a celebrar-hi la festa dels nostres titulars.- De tornada, ens espera Kevin Lomba amb un obsequi original i molt delicat: Una pintura al carbonet de nosaltres tres, feta per una amiga seva pintora, anomenada Edyta Kraczkowska . “It's father's Day in Sant Honorat ”, escriu a la seva página de facebook.- El P. Miquel va a cercar n’Aina de Manacor, que ens ajudarà fent una provisió de robiols i cocarrois.

 

Dimarts, 20. Ve na Sabine Nagel, amiga de Petra, per tal de participar en el taller sobre traumes.- Feim un “sopar de treball” amb els amics: Tolo Oliver, Jaume Bernades, Manolo Feliu i Guille. Parlam de la seva proposta de col·laborar, des de Sant Honorat, amb la formació bíblica del laïcat que prepari predicadors de la Paraula, en aquesta hora de tanta necessitat de vocacions de l’Església.

 

Dijous, 22. Berenen amb nosaltres mossèn Vicenç Miró i quatre “cursillistes” de cristiandat. Després, el P. Olivier baixa a Palma i el P. Miquel a Santanyi per a la trobada de l’Arxiprestat.- Aquí queda el P. Jaume amb na Jas Penaar, la qual vingué ahir vespre.- D’Alemanya ve n’Ània per participar al taller sobre traumes.- A l’hora de sopar entra un grup d´Alfred, d´Alemanya també, amb 8 participants.

 

Divendres, 23. Entra na Lisa amb una dotzena de persones. Comencen amb el sopar fins demà després de dinar.- Na Jas se’n torna a Ciutat. Però en venen d’altres per a romandre aquí: Na Maria Gener i dos antics blauets: En Rafel Riera, l’organista de Lluc, i el màgic Llorenç Cloquell, el qual animarà el sopar solidari del mes que ve.

 

Dissabte, 24. Ve un grup de Manacor, de 9 persones. Es reuneixen a la Sala Ramon Llull i dinen aquí.- A les 15:00h se celebra un matrimoni mixt, de Martin (catòlic) i Maike (luterana). El P. Jaume hi assisteix i els diu unes paraules en alemany.- A les 17:00h, la darrera sessió del taller sobre el Càntic dels Càntics: El Càntic des de la perspectiva ecològica. Hi participen Miquel Palou, P. Jaume, Floribaldo Santos, Jaume Bernades i Pedro Fullana. A les 19:30 feim un soparet, mentre en Manolo Feliu dirigeix l’avaluació.

 

Dijous, 29. Na Petra von Seth ha estat tres dies amb el seu grupet d’alemanyes per a superar els traumes. Entre avui i demà ja se’n van. Ahir vespre pujàrem al santuari de Cura amb Petra i Sabine els PP. Olivier i Jaume per a prendre un aperitiu de comiat.- En Kevin també puja per a sopar amb el P. Miquel per a acomiadar-se fins a finals d’octubre, quan acabi el seu contracte de cuiner a un vaixell.- A son Bono comença avui la nostra Junta Consultiva, que reuneix congregants de totes les Delegacions. Aquí dalt encara no n’hem vist cap. Pregam per ells.- Després que partí el grup d’Alfred, queden dues alemanyes amb nosaltres per 2 o 3 dies.

 

Divendres, 30. Per aquest cap de setmana entren dos grupets: De Nina i de Jordi Prunés. Total, una dotzena de persones.


MAIG 2023

Dilluns, 1. VIè aplec de devots, cavallers i dames de Santa Maria de la Panada. Concentració a les 11h, Misa a les 12h. presidida pel P. Miquel i concelebrada per un capellà nigerià, rector de Sancelles.- Acte en honor de la Mare de Déu amb benedicció d’una nova imatge de cerámica, recitat d’alguns poemes nous i balls populars. Organitza: Orde de Cavallers de Santa Maria de la Panada.- Na Vera organitza un recés a la sala de meditació per avui horabaixa, amb 24 persones.

Dimecres, 3. Avui se’n van n’Olga i na Marga, després d’uns dies en què hem tengut molt de trui.

 

Dijous, 4. Ve en Tomeu Gomila, antic blauet, per a fer una teràpia de música i ball a la sala de meditació.- Arriba na Sónia Sánchez, una catalana que viu a Palma, per passar aquí el cap de setmana.

 

Divendres, 5. Ve per fer un taller el grup de n’Hermínia.-

 

Dissabte, 6. El P. Miquel i na Carmen Duque tenen la seva trobada periòdica de meditació profunda sobre la riquesa del silenci.

 

Dilluns, 8. Tota la comunitat baixa a La Real per a participar en una jornada de formació permanent, preparant la Junta Consultiva de la Congregació.

Dijous, 11. Trobada europea de pastors i pastores de l’Església luterana, 28 persones. P. Jaume els explica un poc la història de Sant Honorat. Tenen el seu recés espiritual i dinen aquí.- Ve na Jas a fer de voluntària fins demà.

 

Divendres,12. Grup de Carmen Molano, una quinzena, per a fer un taller de cap de setmana.

Dissabte, 13. Avui i demà es reuneixen els grups de Paula i Eduardo.- Torna na Marga Bermejo de Madrid. Li hagués agradat residir i fer feina aquí, però se li ha dit que ja s’ha contractat a una dona anomenada Elisa, que respon a les nostres necessitats.

 

Diumenge, 14. Aquests dies estam pendents de la metereologia, ja que s’anuncien fortes plogudes i tempestat. Aquí no ens arriba pràcticament res i la nostra sequera es fa molt preocupant.- Kevin Lomba coordina una visita al laboratori de permacultura. Dina aquí amb un grupet. Amb nosaltres acollim a Juan Nelson (mariner, que és un antic voluntari de la Casa, on tengué una experiència espiritual) i la seva parella filipina. Es queden fins a demà de matí.

 

Dilluns, 15. Avui vespre ha arribat una família gallega, on s’hospedà el P. Miquel quan predicava una missió popular ja fa devers 30 anys. Estaran devers una setmana visitant la nostra illa.

 

Divendres, 19. Ahir vespre els tres membres de la comunitat anaren a sopar al Restaurant d’Andreu Genestra, acabat d’obrir a uns 8 kms de Llucmajor. Cuina mediterrània d’estil macrobiòtica.- Avui dina amb nosaltres Kevin i participa a la reunió comunitària, avaluant l’experiència de contractar na Kaia i en Bashar. Es troba positiu i es comenten alguns punts a tenir en compte per l’any pròxim.- Alfredo Arcos comença un taller de cap de setmana amb unes 25 persones.-

 

Diumenge, 21. Se’n van els gallecs.

 

Dimarts, 23. Elisa Carratalà Fenoll, nova contractada per les feines de neteja i de cuina de la casa. Amb nosaltres tenim una holandesa anomenada Sabine, estarà una setmana mentre l’acompanya el P. Olivier.- El P. Jaume té una sessió de formació permanent on line amb un grupet de mitja dotzena de diaques i nous preveres africans.- El P. Miquel, una conferència seguida de col·loqui, a Son Dameto, sobre “Unidad en la diversidad”.

 

Dimecres, 24. El P. Jaume vota per correu a les eleccions autonòmiques i locals.

 

Divendres, 26. Comença un taller pels budistes i simpatitzants, a la sala de meditació, amb unes 28 persones. Ve n’Agnès com a voluntària i una psicòloga anomenada Júlia.

 

Dissabte, 27. S’acomiada na Sabine, satisfeta i agraïda per l’acollida i ambient que ha trobat a la comunitat.- Ve el grup de Paloma Sanz, reunit a la Sala Ramon Llull.

 

Diumenge, 28. Dia de la Pentecosta, acabam el temps pasqual. S’agraeix que la Mare de Déu de la Panada hagi estat exposada a l’església i present en el culte.- A les 14:00 h es celebren unes noces d’alemanys.- Puja el P. Antonio Fernández Cano, el nostre superior general, a fer la visita canònica. Comença parlant amb el P. Jaume.- Avui també és jornada d’eleccions municipals i generals a l’autonomia de les Illes Balears.- L’amic Pere Cases ve amb un grupet d’amics que no tenen on dormir. Els donam sopar i aixopluc per aquesta nit.

 

Dilluns, 29. El Superior general dedica unes hores del matí per conversar amb Miquel Riutord, el nou administrador de la Fundació Concòrdia Solidària.-El cap vespre continuen les entrevistes personals amb els altres membres de la comunitat.

 

Dimarts, 30. Avui el P. Toni visita les infraestructures i revisa el Projecte Comunitari, l’economia, la crònica i els resums de les reunions de la comunitat.- A les 16:00h Reunió de la comunitat.- A les 18:30 Ens reunim amb un grupet de voluntaris d’aquesta casa: Miquel Palou (digitalitzador de la biblioteca), Flori Santos (ajudant a l’hort), Eduardo i Paula (que coordinen els grups de Iniciació a la Interioritat i donen una mà quan fa falta) i en Kevin Lomba (ajudant en el manteniment de la casa i encarregat del laboratori de Permacultura).- Hi ha una dona alemanya, del grup de Matties que començarà demà, que s’ha avançat un dia, i sopa i dorm aquí.

 

Dimecres, 31. A les 7:30 del matí celebram l’eucaristia per acabar la visita canònica. Ha semblat positiva, i demanam al P. Antonio que pugi més sovint.


ABRIL 2023

Diumenge, 2. Diumenge de Rams. Suprimim la nostra celebració a l’ermita per a participar a la de la parròquia de Randa. P. Jaume la presideix a Algaida, substituint al P. Olivier.- A les 16:00h na Katja ocupa la Sala de Meditació amb un grupet de pregària.

 

Dilluns, 3. Na Marga Bermejo quedarà tota la setmana com a voluntària. També Any Masciave, la mare d’en Kevin. 

Dimecres, 5. Torna el P. Olivier, després de la seva visita a la família que té a París, i on ha descansat un parell de dies. Entra na Roxana, una alemanya que ja havia estat aquí altres vegades.

 

Dijous, 6. Ve una tal Antònia Ordinas, de Santa Margalida, per a fer un recés personal fins dissabte.- P. Jaume celebra la missa del Dijous Sant a la nostra església.

 

Divendres, 7. Celebració i processó del silenci a Randa, presidides pel P. Miquel, acompanyat del P. Jaume.- N’Olivier a les seves parròquies.- Aquí es reuneix un grup presidit per Gemma Soler, amb una dotzena de persones, i un altre per Jordi Prunés, amb 7 persones.

Dissabte, 8. Vetla pasqual aquí dalt, presidida pel P. Miquel.

 

Diumenge, 9. Pasqua de Resurrecció. PP. Miquel i Jaume baixen a Randa per celebrar la processó de l’encontre i missa solemne.- Ens acompanyen al dinar en Miquel d’es puig Moltó i na Roxana. Els grups s’acomiaden.

 

Divendres, 14-Diumenge, 16. Avui tenim dos grups per aquest cap de setmana: El més nombrós de Paula i Eduardo (una vintena de perones) i el més reduït de Kevin (3, juntament amb els dos voluntaris Bashar i Caia). El primer fa un recés sobre interioritat; el segon, sobre introducció a la permacultura. Tots dos queden satisfets. Na Marga Bermejo segueix aquí fent de voluntària. També ha vengut el P. Antonio Fernández, visitador general dels MSSCC. Avui vespre acompanya al P. Olivier en el seu ministeri.

 

Dissabte, 15. 17:00h a 18:30h. El P. Jaume coordina la penúltima sessió del taller sobre el Càntic dels Càntics. Avui dedicat al tema “Erotisme i Mística”. Intervenen el P. Jaume i en Pedro Fullana (de sa Torre), que ha preparat molt bé la seva intervenció amb diversos vídeos (art inspirat en el Càntic i explicació de les Morades de Santa Teresa).

Diumenge, 16. El P. Antonio celebra a la nostra ermita. Se’n va a la tarda, cap al nostre convent de Sóller. Anuncia que tornarà el mes de maig per a fer la visita canònica. El P. Miquel se’n va a sa Pobla a celebrar el bateig d’un amic.

 

Dilluns, 17. Venen els congregants de la nostra Delegació per a fer un recés pasqual. El coordina el P. Miquel Mascaró, a la sala de la fundació. Som 9.- Entra també un grup alemany coordinat per n’Astrib (una dotzena), fins divendres.

 

Dimarts, 18. Ve una tal Mercè Martínez, de Barcelona, a fer un recés fins diumenge 23. Col·labora de bon grat en totes les tasques.

 

Divendres, 21. Ahir acomiadàrem en Bashar, que te avui el viatge de retorn. L’experiència pareix que ha resultat positiva. Kevin els grava una avaluació per el nostre programa “Desde la montaña mística de Randa”.- Es reuneixen aquí 17 antics blauets, molts d’ells dels anys 60. El P. Jaume els reb i els acompanya en el dinar.- P. Olivier ha estat uns dies molt costipat.- A l’hora de sopar ens acompanyen els amics del grup bíblic Jaume Bernades, Guille i Manolo Feliu.

Dissabte, 22. Recés d’un grup de Carlos García. Ha vengut l’antiga amiga Olga Hethy, d’ Alemània, per a passar una setmana de repòs i voluntariat entre nosaltres.

Divendres, 28. Aquest cap de setmana acollim un grup budista, coordinat per n’Eva Caimari i un lama de Buthan. Són 28 i queden molt satisfets. Per ajudar a la casa puja també la doctora Àngels, així que tenim tres voluntàries.

 

Dissabte, 29. S’afegeix el grupet de Paula i Eduardo.

Diumenge, 30. El P. Miquel assisteix avui a la missa de benedicció dels fruits i posterior dinar, convidat pels franciscans de Cura.- A les 18:00, quan els budistes ja han partit, s’omple la sala Ramon Llull per la presentació de dues publicacions: La recopilació de Cati Pastor dels “Pensamientos lúcidos de M. Ramis Alonso” (un antic capellà de Sineu, filòsof) i el llibre d’Antònia Ordinas Marí, “El joyero de la vida. Brillos en la noche carcelària”. Vol que sigui el P. Miquel el presentador, perquè l’acompanyà en el període de empresonament. S’agraeix molt que haguem deixat el lloc.


MARÇ 2023

Divendres, 3. Aquest cap de setmana tenim el grup coordinat per Xavier i Sílvia, els quals venen des de Barbastre. Unes 18 persones. També hi ha inscrits un pare i la seva filla, en particular. A la cuina ajuden Petra i Jaume Bernades.- Encara se sent molt de fred a la casa.

 

Dissabte, 4. Paloma Sanz ve a la sala Ramon Llull, sense dinar.

 

Dilluns, 6. Petra duu al P. Jaume a La Real, per participar a una jornada de formació permanent.

 

Dimarts, 6. Els PP. Jaume i Olivier van a Vilafranca de Bonany per a participar en el funeral del P. Nadal Caldentey, germà del P. Llorenç, i que fou antic congregant nostre. Kevin atén al laboratori de permacultura i ajuda al manteniment de la casa.

 

Dimecres, 7. Arriben unes 10 persones amigues de Petra per a celebrar els seus 60 anys. S’hospeden a un hotel de s’Arenal i a un hotel rural proper.

 

Dijous, 8. Ens visita Josep Maria Riera, de la parròquia de Nostra Senyora del Coll (Barcelona), acompanyat de tres amics.- Més tard fan el mateix en Rafel Mas, acompanyat del superior de Monte-Sion i un altre jesuïta.

Divendres, 10. Curs de miracles coordinat per Juan Ant. Rodríguez. Una trentena de participants.- Aquest cap de setmana ens acompanyen tres voluntaris: Jaume Bernades, la italiana Valeria i n’Agnès.- A les 14:00h celebram l’aniversari de Petra von Seht, la qual puja amb el grupet d’amics que han vengut d’Alemània.

 

 

Dissabte, 11. Avui ve el grupet de Miquel Riutort. La seva companya els fa uns exercicis de ioga al aire lliure. Acaben abans de dinar.

 

Dilluns, 13. Tot ha anat bé encara que faltàs el P. Miquel. P. Olivier està satisfet. Avui ve en Kevin per a començar un període de voluntariat. Residirà aquí dalt amb dos joves, els qual firmaran un contracte temporal de cinc hores diàries de feina. Avui comença una jove holandesa, de 17 anys, anomenada Kaia Brethouwer, resident a Nova Zelanda. Dinen amb nosaltres dos i pràcticament només parla anglès i alemany. Quan torni en Miquel, la setmana que ve, acabarem d’aclarir tot l’assumpte. L’altre que falta es diu Bashar Naal, i és d’orígen siri i viu a Âmsterdam.- Na Petra ha tornat molt satisfeta de la celebració del seu aniversari, però tenia moltes ganes de tornar aquí dalt. Aquesta serà la darrera setmana de la seva estància amb nosaltres. El temps ha passat volant. P. Olivier també es prepara per a viatjar a París, una vegada que ha aconseguit els papers.

 

Dimarts, 16. El P. Jaume i na Petra surten per pujar a Lluc, amb el propòsit de visitar el santuari i la tomba el P. Tomeu Barceló. Es troben que la carretera encara està tallada a Caimari, maldament ja faci tres setmanes de la gran neuada. Aprofiten per a visitar uns amics del P. Jaume i dinar a Sa Tafona de Caimari.

 

Divendres, 17. Ve el grup dirigit per n’Eli, unes 18 persones, que guarden silenci.

 

Dissabte, 18. El P. Olivier parteix cap a París. Al front de la casa queda un grupet de voluntaris: Jaume Bernades, Petra von Seht, Jaume Tornil i Àngels Gensana i na Kaia.- També vendran els grups de Paula i Eduardo, avui i demà. Avui hi ha molta boira i la temperatura està baixant.

 

Diumenge, 19. Acaben la seva tasca els dos grups que hi havia reunits. Kevin dirigeix una visita guiada pels voltants de l’ermita.

 

Dilluns, 20. Na Petra es despedeix amb pena i torna a Hamburg.- El P. Jaume baixa a La Real per participar al recés delegacional. Allà celebren l’onomàstica del P. Josep Amengual.- A Sant Honorat ve un grup de Brahma Kumari a visitar l’Ermita i Casa d’Espiritualitat. N’Andreu, un d’ells, és pobler i amic del P. Miquel.- Ve el segon voluntari contractat p’en Kevin Lomba, en Bashar Naal. Parla anglès. També en Ceferino, el qual formà part de la comunitat mixta del temps dels PP. Daniel De Yzaguirre i Miquel Mascaró.

 

Dimarts, 21. Torna el P. Jaume de ciutat.

 

Dimecres, 22. Amb en Kevin encarregat del manteniment de la casa, tenim molt de moviment de voluntaris i de nacionalitats. Avui mateix érem 10 persones a la taula. De dreta a esquerra: Àngels i Jaume Tornil (catalans), una alemana que participà al darrer taller (Senan?) , en Bashar Naal (d’orígen siri, que treballà a Abu Davi i que ara viu a Âmsterdam), na Kaia (holandesa), en Ceferino (Murcia) i una tal Cristina (mallorquina), na Ivana (macedònia), en Kevin (creuat entre francès i cabo verdià) i el que treu la fotografia (mallorquí).- En Jaume i n’Àngels parteixen després de dinar.

 

Divendres, 24. A l’hora de dinar, se’ns ajunta na Mònica, una voluntària del grup de permacultura, i dos coordinadors del grup de Monet, el qual comença avui vespre. Seran uns 16.- Torna el P. Miquel, el qual partí dia 23 de Gener, dos mesos justs dedicats a Formació Permanent. Ceferino va a cercar a Carmen Duque, que, juntament amb el P. Miquel, demà tendran un recés sobre pregària profunda.

 

Diumenge, 26. Al taller d’ahir sobre Pregària Profunda hi participaren 6 persones.- Avui vespre tornen els dos voluntaris (Kaia i Bashar) després de passar dos dies fora.

 

Dilluns, 27. Dina amb nosaltres n’Apol·lònia, de Campos,antiga amiga de la casa, la qual ve a saludar Ceferino.

 

Divendres, 31. Entra el grup de Maria Montserrat, on també Maria Gener donarà una mà. Una quinzena de persones. També hi ha 3 dones que venen pel seu compte (Na Marga Bermejo i altres...).


FEBRER 2023

Dimarts, 1. Arriba un professor de la Universitat, César Llorente, per acabar de p reparar la tesi doctoral. També l’alemanya Petra von Seht, especialista en traumatologia, amb la intenció d’incorporar-se al nostre equip de Sant Honorat, en aquest temps en què el P. Miquel serà fora.

 

Dijous, 2. El P. Miquel, que partirà demà cap a Barcelona, ve a deixar el Panda aquí i a recollir les maletes.

 

Diumenge, 5. Un grup d’amics s’ha entestat en celebrar el “cumple” del P. Jaume, encara que a Mallorca celebram més bé l’onomàstica. Pel seu compte, han reunit unes quinze persones per a dinar plegats. Al mateix temps, ens reunim els quatre que formam l’equip que dirigirem aquesta casa donant suplència al període de formació permanent del P. Miquel: P. Olivier Lotele, P. Jaume Reynés, Petra von Leht i Jaume Bernades. Que Déu ens acompanyi!, podem dir que a causa del fred de neu no acabam d’engegar el nou curs.

 

Dimarts, 1. Arriba un professor de la Universitat, César Llorente, per acabar de p reparar la tesi doctoral. També l’alemanya Petra von Seht, especialista en traumatologia, amb la intenció d’incorporar-se al nostre equip de Sant Honorat, en aquest temps en què el P. Miquel serà fora.

 

Dimarts, 14. El P. Jaume baixa a Ciutat amb na Petra i na Jas. Avui vespre té la trobada bíblica a la sala Rwanda dels Sagrats Cors. El P. Miquel ha enviat algunes fotos de Taizé.

 

Dimecres, 15. El P. Jaume aprofita per anar a la Policlínica per veure uns metges i puja avui vespre. També na Jas, un poc més tard.

 

Dijous, 15. Ve una antiga amiga alemanya de na Petra anomenada Katrin, la qual dina amb nosaltres. P. Olivier assisteix a la reunió de l’arxiprestat. P. Miquel ve a cercar l’equipatge per a partir.

 

Dissabte, 18. Taller del grup que ha contractat na Barbara di Pascale: “Mujeres que corren con los lobos” amb Jaqui Zieler. També es reuneixen els grups de Paula i Eduardo i queden a dormir tres dones de Maria de la Salut, 2 Antònies i una Joana. En total, 20 persones. Ens ajuden En Jaume, na Petra i na Jas.

 

Dissabte, 28. Paula i Eduardo continuen a reunir-se amb els seus diversos grups. No importa que de vegades faci molt de fred.

 


Gener 2023

Diumenge, 1. Solemnitat de la Mare de Déu i cap d’any. El P. Jaume celebra la missa a l’ermita. Després de la comunió, en Marcelo anima l’acció de gràcies amb un mantra als Sagrats Cors que hagués agradat al nostre fundador.- Hem convidat a taula a l’equip del nostre arxiprestat. D’esquerra a dreta, començant per dalt: Mossén Francesc Ramis, Francesc Javier Riutord (rector), Mossén Toni Riutord, Santiago (seminarista guineà), P. Olivier Lotele, P., Miquel Mascaró, Marcelo Dharmajyoti, la dona llatina que cuida a Toni Riutord i P. Jaume Reynés.

 

Dilluns, 2. Jaume Bernades, sempre tan disposat, ve a cercar en Marcelo i na Núria per acompanyar-los a l’aeroport. Els acomiadam amb una forta abraçada.- A l’hora de dinar rebem la visita d’en Ricardo Sepúlveda Alancastro i la seva muller Mila. Fou congregant nostre, antic novici del P. Jaume i mestre d’estudiants al Carib. Ara ja fa 25 anys que se secularitzà, però tenia pendent de refer els vincles antics.- P. Olivier ha participat avui en una excursió per la serra de tramuntana organitzada pel superior general.

Dimecres, 4. Avui venen a dinar amb nosaltres un grupet d’Antics Blauets (Llorenç Gelabert, Gabriel Ferragut, Tomeu Serra “Panxa”) acompanyats del rector de sa Pobla, mossèn Felip Guasp. Aquest ens fa unes bones sopes mallorquines i les assaborim amb una bona ensaïmada i un tassó d’aigua-neu, típics de sa Pobla.

 

Dijous, 5. Feim la celebració del nadal de la Delegació. Vuit MSSCC ens reunim a la possessió d’es Calderers, en el terme de sant Joan, d’on és vicari el P. Olivier Lotele. Visitam la casa museu, on es guarden les relíquies d’un temps passat i ens feim idea de com vivien aquests avantpassats nostres, emparentats amb la casa real. Dinam a Ses Torres, d’Ariany, a un ambient de gent de carretera que va i ve sense aturall.

 

Divendres, 6. Festa de l’epifania celebrada dins la intimitat. El P. Olivier celebra a la seva Unitat Pastoral. El P. Miquel concelebra a la parròquia de Llucmajor, on presenten un quadre del bisbe Toni Vadell, que morí recentment, i fou enterrat al santuari de Gràcia. P. Jaume celebra a la nostra ermita, amb sis fidels.- De les 16:00 a les 18:00h feim una reunió comunitària, on parlam del futur de sant Honorat, dels comptes econòmics del 2022 i de l’agenda dels tres mesos vinents, concretant en lo possible el temps en què el P. Miquel estarà fora, dedicat a la seva Formació Permanent. Explica que pensa anar una setmana a “Amigos del desierto”, a Barcelona, després una setmana o dues a Taizé i, finalment, uns dos mesos a la Índia.

 

Dissabte, 7. El P. Miquel acaba d’enllestir el bany construït a una habitació del primer pis.- A l’hora de dinar ens aplegam els tres membres de la comunitat amb dos convidats: Mohammed Raschidi i un amic seu menorquí anomenat Joan Petrus. Un amic del superior, anomenat Sebastià, que ha vengut a parlar amb ell i, al mateix temps, l’ajuda a la feina esmentada. També en Joan Carles Delgado i un amic seu anomenat Àlex, que passaran aquest cap de setmana a la nostra Casa d’Espiritualitat.

 

Dijous, 12. Dinen amb nosaltres dos (el P. Olivier té el dia lliure) en Juan Nelson, antic voluntari, i la seva companya filipina, María.

 

Divendres,13. Aquest cap de setmana tenim el grup de n’Eli, amb una quinzena de participants.- Del 4 al 16 hi ha també una participant, Belen González.

 

Dissabte, 14. El P. Miquel i Carmen Duque dirigeixen el recés del Taller sobre Pregària Profunda, amb una quinzena de participants.- Avui capvespre el P. Jaume imparteix una altra sessió del Taller del Càntic dels Càntics. Exposen en Tomeu Oliver i na Romi Pujol.N`hi assisteixen una vintena.


 

Diumenge, 15. Katja, de les 16’00 a les 20’00, a la Sala de Meditació.- Venen dues persones que estaran un parell de dies amb nosaltres: Hernan, un cuiner argentí, que viu a l’ermita del pou, i segueix una dieta vegetal estricte. Carina Vizcaíno, infermera de Granollers.- Tenim alerta taronja per vents de 120 kms per hora.

 

Dimecres, 18. P. Miquel ha passat les festes de sant Antoni al seu poble, Sa Pobla. L’hivern ha vengut per a quedar-se.

 

Dijous, 19. P. Olivier es pren el dia lliure. PP. Miquel i Jaume van a Monte-sion a la trobada del arxiprestat. Na Carina s’acomiada amb sentiment.

 

Divendres, 20. Tornen els grups després de la pausa del nadal. Avui entra el de Carles Panadés, amb una vintena de participants, i el de Rafel Riera (l’organista de Lluc), amb quatre o cinc joves amics. Aquests pareix que venen en pla de dejuni. Per ajudar pugen els voluntaris Jaume Tornil, la seva dona Àngels, i en Jaume Barnades.

 

Dissabte, 21. Dinen amb nosaltres, a més dels tres voluntaris, en Felip Llull i la seva dona Paula. Felip és un bon amic de la casa, que fa molts d’anys fa feina a Lluc i, d’aquí ve la seva bona amistat amb els PP. Jaume i Miquel. Per això mateix també ajudà aquí des del temps del P. Pere Riera. Per sopar s’afegeix en Jaume Mayans.un arquitecte d’arrels menorquines, que ha fet un taller amb en Carles Panadés.- Paula i Eduardo tornen reunir el seu grup.

 

Diumenge, 22. Celebram Sant Honorat a Sant Honorat, una setmana després de què es celebri a Algaida. Presideix la missa el nostre superior, concelebrada amb el P. Jaume i el diaca montuïrer Lluís Servera, el qual ha predicat un bell sermonet. L’esglesieta estava gairebé plena, encara que fa bastant de fred. A la sala Ramon Llull se’ls ha servit un plat de cuina mallorquina (cocarroi, pa amb sobrassada, robiol i crespell). S’han convidat una vintena de persones per el dinar. N’Aina Servera, que és la que ha fet aquesta pastisseria, està malalta i no ha pogut venir.

 

Dilluns, 23. Avui dematí feim una trobada preparant la Junta Consultiva de la Congregació. Hem d’aprofitar el temps perquè en Miquel se’n va demà.

 

Dimarts, 24. Baixam tots tres a ciutat. En Miquel comença els seus mesos de Formació Permanent. El P. Jaume té una trobada bíblica a la sala Rwanda. El P. Olivier va a cercar els papers de residència, però encara no estan llestos i ha d’esperar 45 dies més. Fa molt de fred perquè ha nevat molt.- Toni, el cuiner, i Margalida, la dona de neteja, tenen vacances.

 

Dissabte, 28. Carme Aguiló ve amb un grup d’unes setze persones, malgrat el fred. Es reuneixen a la Sala Meditació i dinen al refetor. Després se’n van.- Com a voluntaris d’aquest cap de setmana ens ajuden en Jaume Bernades i n’Agnès.

 

Diumenge, 29. Avui ve un altre grup amb Tomeu Artigues, també per un dia de recés. Una vintena de persones.- El P. Jaume, després de celebrar la nostra eucaristia, puja a Cura a concelebrar la de la Conversió del beat Ramon.- Li envien fotos des de la República Dominicana dient-li que ahir re-estrenaren amb un operatiu mèdic un antic dispensari que ell construí a la comunitat del Níspero, de la parròquia de Santa Rosa de Lima (La Gallera, Santiago). L’han dedicat al seu nom com homenatge.

 

Preparant la missa de Cura, de la conversió del beat