FEBRER 2023

Dimarts, 1. Arriba un professor de la Universitat, César Llorente, per acabar de p reparar la tesi doctoral. També l’alemanya Petra von Seht, especialista en traumatologia, amb la intenció d’incorporar-se al nostre equip de Sant Honorat, en aquest temps en què el P. Miquel serà fora.

 

Dijous, 2. El P. Miquel, que partirà demà cap a Barcelona, ve a deixar el Panda aquí i a recollir les maletes.

 

Diumenge, 5. Un grup d’amics s’ha entestat en celebrar el “cumple” del P. Jaume, encara que a Mallorca celebram més bé l’onomàstica. Pel seu compte, han reunit unes quinze persones per a dinar plegats. Al mateix temps, ens reunim els quatre que formam l’equip que dirigirem aquesta casa donant suplència al període de formació permanent del P. Miquel: P. Olivier Lotele, P. Jaume Reynés, Petra von Leht i Jaume Bernades. Que Déu ens acompanyi!, podem dir que a causa del fred de neu no acabam d’engegar el nou curs.

 

Dimarts, 1. Arriba un professor de la Universitat, César Llorente, per acabar de p reparar la tesi doctoral. També l’alemanya Petra von Seht, especialista en traumatologia, amb la intenció d’incorporar-se al nostre equip de Sant Honorat, en aquest temps en què el P. Miquel serà fora.

 

Dimarts, 14. El P. Jaume baixa a Ciutat amb na Petra i na Jas. Avui vespre té la trobada bíblica a la sala Rwanda dels Sagrats Cors. El P. Miquel ha enviat algunes fotos de Taizé.

 

Dimecres, 15. El P. Jaume aprofita per anar a la Policlínica per veure uns metges i puja avui vespre. També na Jas, un poc més tard.

 

Dijous, 15. Ve una antiga amiga alemanya de na Petra anomenada Katrin, la qual dina amb nosaltres. P. Olivier assisteix a la reunió de l’arxiprestat. P. Miquel ve a cercar l’equipatge per a partir.

 

Dissabte, 18. Taller del grup que ha contractat na Barbara di Pascale: “Mujeres que corren con los lobos” amb Jaqui Zieler. També es reuneixen els grups de Paula i Eduardo i queden a dormir tres dones de Maria de la Salut, 2 Antònies i una Joana. En total, 20 persones. Ens ajuden En Jaume, na Petra i na Jas.

 

Dissabte, 28. Paula i Eduardo continuen a reunir-se amb els seus diversos grups. No importa que de vegades faci molt de fred.

 


Gener 2023

Diumenge, 1. Solemnitat de la Mare de Déu i cap d’any. El P. Jaume celebra la missa a l’ermita. Després de la comunió, en Marcelo anima l’acció de gràcies amb un mantra als Sagrats Cors que hagués agradat al nostre fundador.- Hem convidat a taula a l’equip del nostre arxiprestat. D’esquerra a dreta, començant per dalt: Mossén Francesc Ramis, Francesc Javier Riutord (rector), Mossén Toni Riutord, Santiago (seminarista guineà), P. Olivier Lotele, P., Miquel Mascaró, Marcelo Dharmajyoti, la dona llatina que cuida a Toni Riutord i P. Jaume Reynés.

 

Dilluns, 2. Jaume Bernades, sempre tan disposat, ve a cercar en Marcelo i na Núria per acompanyar-los a l’aeroport. Els acomiadam amb una forta abraçada.- A l’hora de dinar rebem la visita d’en Ricardo Sepúlveda Alancastro i la seva muller Mila. Fou congregant nostre, antic novici del P. Jaume i mestre d’estudiants al Carib. Ara ja fa 25 anys que se secularitzà, però tenia pendent de refer els vincles antics.- P. Olivier ha participat avui en una excursió per la serra de tramuntana organitzada pel superior general.

Dimecres, 4. Avui venen a dinar amb nosaltres un grupet d’Antics Blauets (Llorenç Gelabert, Gabriel Ferragut, Tomeu Serra “Panxa”) acompanyats del rector de sa Pobla, mossèn Felip Guasp. Aquest ens fa unes bones sopes mallorquines i les assaborim amb una bona ensaïmada i un tassó d’aigua-neu, típics de sa Pobla.

 

Dijous, 5. Feim la celebració del nadal de la Delegació. Vuit MSSCC ens reunim a la possessió d’es Calderers, en el terme de sant Joan, d’on és vicari el P. Olivier Lotele. Visitam la casa museu, on es guarden les relíquies d’un temps passat i ens feim idea de com vivien aquests avantpassats nostres, emparentats amb la casa real. Dinam a Ses Torres, d’Ariany, a un ambient de gent de carretera que va i ve sense aturall.

 

Divendres, 6. Festa de l’epifania celebrada dins la intimitat. El P. Olivier celebra a la seva Unitat Pastoral. El P. Miquel concelebra a la parròquia de Llucmajor, on presenten un quadre del bisbe Toni Vadell, que morí recentment, i fou enterrat al santuari de Gràcia. P. Jaume celebra a la nostra ermita, amb sis fidels.- De les 16:00 a les 18:00h feim una reunió comunitària, on parlam del futur de sant Honorat, dels comptes econòmics del 2022 i de l’agenda dels tres mesos vinents, concretant en lo possible el temps en què el P. Miquel estarà fora, dedicat a la seva Formació Permanent. Explica que pensa anar una setmana a “Amigos del desierto”, a Barcelona, després una setmana o dues a Taizé i, finalment, uns dos mesos a la Índia.

 

Dissabte, 7. El P. Miquel acaba d’enllestir el bany construït a una habitació del primer pis.- A l’hora de dinar ens aplegam els tres membres de la comunitat amb dos convidats: Mohammed Raschidi i un amic seu menorquí anomenat Joan Petrus. Un amic del superior, anomenat Sebastià, que ha vengut a parlar amb ell i, al mateix temps, l’ajuda a la feina esmentada. També en Joan Carles Delgado i un amic seu anomenat Àlex, que passaran aquest cap de setmana a la nostra Casa d’Espiritualitat.

 

Dijous, 12. Dinen amb nosaltres dos (el P. Olivier té el dia lliure) en Juan Nelson, antic voluntari, i la seva companya filipina, María.

 

Divendres,13. Aquest cap de setmana tenim el grup de n’Eli, amb una quinzena de participants.- Del 4 al 16 hi ha també una participant, Belen González.

 

Dissabte, 14. El P. Miquel i Carmen Duque dirigeixen el recés del Taller sobre Pregària Profunda, amb una quinzena de participants.- Avui capvespre el P. Jaume imparteix una altra sessió del Taller del Càntic dels Càntics. Exposen en Tomeu Oliver i na Romi Pujol.N`hi assisteixen una vintena.


 

Diumenge, 15. Katja, de les 16’00 a les 20’00, a la Sala de Meditació.- Venen dues persones que estaran un parell de dies amb nosaltres: Hernan, un cuiner argentí, que viu a l’ermita del pou, i segueix una dieta vegetal estricte. Carina Vizcaíno, infermera de Granollers.- Tenim alerta taronja per vents de 120 kms per hora.

 

Dimecres, 18. P. Miquel ha passat les festes de sant Antoni al seu poble, Sa Pobla. L’hivern ha vengut per a quedar-se.

 

Dijous, 19. P. Olivier es pren el dia lliure. PP. Miquel i Jaume van a Monte-sion a la trobada del arxiprestat. Na Carina s’acomiada amb sentiment.

 

Divendres, 20. Tornen els grups després de la pausa del nadal. Avui entra el de Carles Panadés, amb una vintena de participants, i el de Rafel Riera (l’organista de Lluc), amb quatre o cinc joves amics. Aquests pareix que venen en pla de dejuni. Per ajudar pugen els voluntaris Jaume Tornil, la seva dona Àngels, i en Jaume Barnades.

 

Dissabte, 21. Dinen amb nosaltres, a més dels tres voluntaris, en Felip Llull i la seva dona Paula. Felip és un bon amic de la casa, que fa molts d’anys fa feina a Lluc i, d’aquí ve la seva bona amistat amb els PP. Jaume i Miquel. Per això mateix també ajudà aquí des del temps del P. Pere Riera. Per sopar s’afegeix en Jaume Mayans.un arquitecte d’arrels menorquines, que ha fet un taller amb en Carles Panadés.- Paula i Eduardo tornen reunir el seu grup.

 

Diumenge, 22. Celebram Sant Honorat a Sant Honorat, una setmana després de què es celebri a Algaida. Presideix la missa el nostre superior, concelebrada amb el P. Jaume i el diaca montuïrer Lluís Servera, el qual ha predicat un bell sermonet. L’esglesieta estava gairebé plena, encara que fa bastant de fred. A la sala Ramon Llull se’ls ha servit un plat de cuina mallorquina (cocarroi, pa amb sobrassada, robiol i crespell). S’han convidat una vintena de persones per el dinar. N’Aina Servera, que és la que ha fet aquesta pastisseria, està malalta i no ha pogut venir.

 

Dilluns, 23. Avui dematí feim una trobada preparant la Junta Consultiva de la Congregació. Hem d’aprofitar el temps perquè en Miquel se’n va demà.

 

Dimarts, 24. Baixam tots tres a ciutat. En Miquel comença els seus mesos de Formació Permanent. El P. Jaume té una trobada bíblica a la sala Rwanda. El P. Olivier va a cercar els papers de residència, però encara no estan llestos i ha d’esperar 45 dies més. Fa molt de fred perquè ha nevat molt.- Toni, el cuiner, i Margalida, la dona de neteja, tenen vacances.

 

Dissabte, 28. Carme Aguiló ve amb un grup d’unes setze persones, malgrat el fred. Es reuneixen a la Sala Meditació i dinen al refetor. Després se’n van.- Com a voluntaris d’aquest cap de setmana ens ajuden en Jaume Bernades i n’Agnès.

 

Diumenge, 29. Avui ve un altre grup amb Tomeu Artigues, també per un dia de recés. Una vintena de persones.- El P. Jaume, després de celebrar la nostra eucaristia, puja a Cura a concelebrar la de la Conversió del beat Ramon.- Li envien fotos des de la República Dominicana dient-li que ahir re-estrenaren amb un operatiu mèdic un antic dispensari que ell construí a la comunitat del Níspero, de la parròquia de Santa Rosa de Lima (La Gallera, Santiago). L’han dedicat al seu nom com homenatge.

 

Preparant la missa de Cura, de la conversió del beat