GENER 2024

Dilluns, 1. Els PP. Miquel i Jaume conviden a dinar els membres de la Unitat Pastoral de Montuïri (F. X. Riutort, rector, A. Riutort i Salvador, capellà mexicà que ajuda durant les vacances) amb tres amics laics,

 

Dimarts, 2. P. Miquel pren uns dies de vacances a sa Pobla.- Ve un grupet a practicar ioga amb una tal Casia. Puja Kevin.

 

Dimecres, 3. P. Jaume i Kevin estan pràcticament tot sols. Graven el comentari bíblic sobre el Baptisme de Jesús.- Kevin prepara les botelletes de destil·lat i cremes de calèndula.- Parteix després de les 18:00h quan arriba en Justí Soriano Caldentey.

 

Dijous, 4. Nova sessió del grup bíblic sobre sant Pau. El tema d’avui és la carta als gàlates, reconeguda per tractar de temes tan actuals com la llibertat del cristià i la justificació. Malgrat el mal temps, venen 9 participants.

 

Divendres, 5. Ve en Kevin acompanyat de Vito, un jove sicilià. Hi ha molta boira i ha plogut un poc.- En Justí Soriano se’n va perquè avui vespre arribarà el P. Miquel.

 

Dissabte, 6. Festa de l’Epifania. P. Miquel celebra al poble de Sant Joan i el P. Jaume a Randa.

 

Diumenge, 7. Qualcú se n’ha duit el tanc de guerra que havíem posat a l’anti-betlem. Menys mal que ja havia fet la seva funció, i avui acaba el temps de nadal.- Els dos membres de la comunitat anam a dinar a ca’n Guillem de Marina i la seva dona Maria Teresa, els vells amics de casa a les noces d’or dels quals no hi poguérem assistir.

 

Dilluns, 8. Anam a collir taronges i llimones a una finca de Toni Cerdà, a Pola. Probablement relacionada amb les propietats de la família Llull.- Fa pena veure la pleta que es perd.- El nostre anti-betlem ja s’ha fet interactiu. Ens deixen la pintura d’una dona jove, amb uns quants trocets de ceràmica de diversos colors i una espelmeta encesa.

 

Dimarts, 9. En Miquel ja ha convocat gent per a fer confitura de taronja dolça i amarga, na Marie France Soriano i un alemany. Ve en Kevin. Grava el programa del P. Jaume i acaba un vídeo preparat entre ells dos.

 

Dimecres, 10. N’Eli ha tornat de les seves vacances a Formentera.- Kevin baixa el P. Jaume, el qual té cita amb la otorrino i, a més, ha de presidir un funeral, a la parròquia de Sta. Catalina Thomás, per l’amic i antic MSSCC Francesc Xavier Taltavull.

 

Dijous, 11. Ve en Juan Antonio Cànaves: Es quedarà a residir amb nosaltres fins a dissabte, preparant un recés que impartirà aquest dia.-

 

Divendres, 12. Venen de part del Hospital Sant Joan de Déu Victòria Mesquida i Sònia Justo, fins diumenge després de dinar.- Puja Kevin amb una amiga.- Amb el sopar entra el grup d’Eli format per unes 22 persones.

 

Dissabte, 13. El P. Miquel celebra a Pina i el P. Jaume a Randa.- Juan Antonio dirigeix una jornada intensa sobre “Constel·lacions familiars”. Acaben a les 21:00h devers 13 persones.

 

Diumenge, 14. P. Jaume celebra a les 10:30h, i després retiren les neules i el betlem. Venen a cercar-lo dos nebots per a dur-lo a participar en un dinar familiar a ca’l seu germà.- Un dia molt fred amb ratxes de vent gelat que ens arriben del Puig Major.

 

Dimarts, 16. Festa de sant Honorat, patró d’Algaida. El P. Miquel estava convidat a presidir l’eucaristia d’enguany, i ha hagut de lluitar amb un constipat molt fort, amb ronquera i tossina. Per més afegitó, ha volgut arribar també a les Completes santantonieres de Sa Pobla.- Aquí hem dinat el P. Jaume, Kevin i Eli.

 

Dimecres, 17. Festa de sant Antoni a molts de pobles, gairebé a la meitat de Mallorca. Aquí estam tranquils i recollits, atents a les nostres coses. Tornam dinar els mateixos d’ahir; amb la diferència de què aprofitam per acomiadar Kevin, que demà partirà de vacances cap a Tailàndia. Li agraïm la bona companyia que ha proporcionat al P. Jaume en aquests dos mesos darrers.

 

Dijous, 18. Jaume Bernades ve a dinar. Després acompanya el P. Jaume a fer-se unes proves d’audició a s’Arenal.- Nova sessió de les Escoles Bíbliques dedicada a la carta als filipencs.- Un bon grup de jubilats de Las Caixa visiten l’ermita i ens regalen un paquet de botelles de vi.- El P. Olivier arriba a mitjanit i el va a cercar el P. Miquel, encara que estigui molt constipat.

 

Divendres, 19. Bescanviam les primeres impressions amb el P. Olivier, el qual arriba molt dolgut de la situació al Congo.- A la tarda entra el grup de Carles Panadés, una vintena, amb una boira molt espessa. Hi seran fins demà horabaixa.- Acollim també, amb els braços oberts, a l’amic Marcelo Dharmajyoti, acompanyat de dues amigues que treballen a la seva Fundació “Yoga, pura vida”. Com a voluntaris venen els amics Jaume Tornils i Àngels Gensana, i també Jaume (a. S’ermità).

 

 

Dissabte, 20. Trobada del Grup de Paula Cantallops. El capvespre també acaba i se’n va el grup de Carles Panadés.

 

Diumenge, 21. Festa de Sant Honorat a la nostra ermita. Presideix l’eucaristia el coordinador de la Unitat Pastoral de Montuïri: Mossèn Francesc Xavier Riutort. Concelebren els PP. Miquel, Jaume i Olivier. Canta la coral d’Algaida dirigida per Bernat Sureda, antic blauet i congregant nostre, i toca l’harmònium en Sebastià Jaume Covas. Al final es venera la relíquia del sant i es comparteixen els tradicionals panets beneïts. La col·lecta que es recull (200€) va destinada a subvencionar una beca d’estudis a un estudiant pobre mitjançant Algaida solidària.- Al pati. es reparteix un platet amb rebosteria mallorquina (cocarroi, crespell, pa amb sobrassada i botifarró) a més de 100 persones. En queden una vintena d’elles, les més properes, convidades a dinar amb la comunitat.- A les 6:30h de la matinada ja havia partit Marcelo amb les seves companyes.

 

Dimecres, 24. Ve un grup de la tercera edat d’Alcúdia a visitar l’ermita. El P. Jaume els dona un poc d’explicació.- També Damià Parolin, ítaloargentí resident a Mallorca, que sol venir quan ho necessita, i estarà alguns dies entre nosaltres.

 

Dijous, 25. Els PP. Jaume i Olivier van a la reunió de l’Arxiprestat, la qual es fa a Monti-Sion de Porreres. Tema principal d’avui és comentar la recepció de la Fiducia Supplicans, sobre la benedicció a parelles irregulars o del mateix sexe.

 

Divendres, 26. Grup de Nazaret Castellanos, molt nombrós fins a una trentena.- Ens visita i dina amb nosaltres Rubén, un gadità que ha demanat per a conèixer millor la nostra comunitat. El P. Olivier s’ofereix a acompanyar-lo.

 

Diumenge, 28. A la sala de la Fundació es reuneix el grup de Paula i Eduardo continuant la iniciació a la interioritat.- Amb el dinar, s’acomiada el grup de Neurologia i Meditació.- El P. Miquel ha aplegat un constipat molt fort i ja fa més d’una setmana que tosseix.

 

Dimecres, 31. Ve en Justí Soriano per fer-nos un poc de companyia.