TROBADES BÍBLIQUES SOBRE SANT PAU

Dirigides a tothom que vulgui fer enguany l’estudi de sant Pau, un dels personatges més importants del cristianisme:

 

Reunions a Sant Honorat cada primer i tercer dijous de mes. La reunió serà de 19:00 a 20:30 fins que es canviï l’horari d’estiu pel d’hivern. Llavors canviarem a les 18:00h.

 

Per a preparar la primera trobada vos recoman que llegigueu a Wikipedia (en català o castellà) l’entrada: Pau de Tars. I seria molt bo que tenguéssiu aquest material a mà durant la trobada, sia en paper o digitalment.

 

Quan més materials consulteu, més aprofitareu.

 

P. Jaume Reynés, MSSCC, serà l’assessor i Jaume Bernades farà de coordinador. Aquest és el seu telèfon 687 43 11 37.


Pregària Profunda: Vers un desvetllament espiritual en silenci

Objectiu General: Aprofundir i gaudir de la vida interior per mitjà del silenci, l’escolta personal i de la natura.

 

Objectius específics:

Deixar-se sorprendre per la màgia del silenci per pouar de la pròpia vida interior.

 

Descobrir que l’alegria profunda rau a l’nterior. Aprendre de la saviesa espiritual dels místics per tal de viure en comunió amb tota la creació.

 

Meditar en silenci a partir del tresor dels místics de les diverses tradicions.

 

Destinataris:

Els quatre tallers estan pensats per totes aquelles persones que desitgen profunditzar en la vida espiritual i deixar-se sorprendre per la saviesa espiritual dels místics de les diverses tradicions partint de la cristiana.

 

 

Calendari dels taller:

25 de novembre: Vers el silenci reconciliador dels místics

3 de febrer: Silenci per trobar-se amb el veritable ésser

13 d’abril: La unitat en la diversitat per mitjà del silenci

4 de maig: Actuar sense actuar en silenci (wei-wu)

 

Horari:

Es comença a les 10’00 i s’acaba a les 18’00.

 

Acompanyants:

Carmen Duque i Miquel Mascaró

 

Altres qüestions:

Convé dur roba còmoda

Una flassada

Pa taleca

Aportació econòmica voluntari

 

Per anotar-se escriure a:

silenciosanthonorat@gmail.com

Tel: 677 049 950 (Carmen) i 606 110 784 (Miquel)


TALLERS D'INTRODUCCIÓ A LA MEDITACIÓ I A LA INTERIORITAT

Objectiu: Iniciar un viatge cap al nostre interior per descobrir quines eines tenim per gestionar la nostra vida i poder-la viure en plenitud, malgrat les circumstàncies externes. Adquirir experiències que ens condueixin al silenci per tal de descobrir que l’autèntic tresor que tenim és al nostre interior.


Destinataris: Totes les persones que volen “aturar-se” per descobrir la pròpia interioritat per mitja de la meditació, el silenci i la contemplació. En les jornades s’aprendrà a meditar per poder connectar amb aquest espai interior i descobrir la meravella del que som realment: éssers divins.


Horari i temari:
Dia 28-10-2023: L’ego: la por i la culpa.
Dia 11-11-2023: La meditació.
Dia 02-12-2023: El silenci.
Dia 20-01-2024: La pau interior.
Dia 17-02-2024: L'autoestima.
Dia 16-03-2024: La compassió.
Dies 12,13 i 14-04-2024: Recés de profundització a la meditació i la interioritat.
Dia 20-04-2024: El perdó.
Dia 11-05-2024: Viure amb plenitud.


Preu: Els tallers són gratuits. Deixam als participants que facin una aportació econòmica voluntària pel manteniment de la casa de Sant Honorat.


Horari: La durada és de tres hores, de les 16 a 19 h, en dissabte horabaixa.


Animadors: Paula Cantallops i Eduardo Caselles.


E-mail per reserva de plaça: micasitasl@hotmail.com


Recés de Ioga. AJAPA JAPA

– El mantra de la respiració-

Objectiu/us: El significat de la paraula sànscrita japa és repetició conscient d’un mantra, amb la respiració. Quan aquesta repetició esdevé espontània, s’anomena ajapa, sense esforç conscient. Es diu que ajapa ve del cor, mentre que japa prové de la boca.

Igual que respirem contínuament, també podem meditar contínuament en cada respiració. En essència, qualsevol pràctica no podria ser més simple que l’observació de la respiració. No obstant això, qualsevol que ha tractat de ser conscient de cada respiració sap la complexitat que representa quedar-s’hi centrat.

Part de la bellesa de la pràctica d’Ajapa Japa és que els seus diferents components es combinen per asserenar la ment.
En aquest taller aprendrem a usar de manera fàcil i simple aquests components per apropar-nos al subconscient, i alliberar la ment de les tensions a les que ens té acostumats. D’aquesta forma ens permetem ser el que vertaderament som.

Es un taller enfocat a realitzar un treball que destil.la l’essència de la practica de meditació dins el Ioga, aportant eines de gran utilitat per facilitar y potenciar la nostre practica. Té per finalitat desenvolupar una comprensió total del procés de la meditació i que el practicant aprengui a ajustar la pràctica al seu moment present.

Les ensenyances es combinaran amb practiques d’asanes, pranaiama i Ioga Nidra.

Destinataris: Aquest taller està pensat per totes aquelles persones que tenint o no experiència, desitjen conèixer les pautes i eines per facilitar i potenciar una pràctica eficaç o aprofundir en la seva pròpia pràctica personal.

Dates: Del 15 al 17 de març de 2024

Horari: Arribada el divendres a partir de les 19:00h. El Taller comença amb el sopar.    Finalització el diumenge desprès de dinar.

Reserves: : Per reservar la teva plaça escriu a javier@yogaenbarbastro.com

Animadors: Silvia Folch i Xavier Cortés

Preu: 210.-€ Aquest preu inclou l’estada en règim de pensió completa des del sopar del divendres fins el dinar del diumenge i la participació en totes les activitats programades.

Altres indicacions: Portar estoreta de ioga i coixí o banqueta de meditació (si disposes d’ella)


RECÉS DE PROFUNDITZACIÓ A LA MEDITACIÓ I LA INTERIORITAT

Cultivar la interioritat és començar un viatge on descobrirem quines eines tenim al nostre interior per començar a veure i viure la vida des d’una altra perspectiva. És iniciar un procés d’autoconeixement que ens conduirà a connectar amb el major tresor que cada un de nosaltres té al seu interior: la pau.

 

Durant el cap de setmana es treballaran diferentes tècniques per afavorir aquest viatge cap a l'interior i poder connectar amb la nostra vertadera esència. Tendrem moments de silenci, de meditació, de diàleg, d'activitats pràctiques i de contacte amb la natura que, tot plegat, ens permetra disfrutar d'un temps dedicat al nostre ser.

 

Destinataris:

 Totes les persones que vulguin aprofundir en el seu camí interior i gaudir d'un cap de setmana per a conectar i disfrutar d’un entorn privilegiat.

 

 Dates:

 12, 13 i 14 d'abril del 2024.

 

Preu:

 175€. Inclou estada en pensió completa des del sopar de divendres, fins el dinar de diumenge. El divendres l'arribada pot ser a partir de les 19 h. Si qualque persona te problemes per poder abonar el preu del recés, que es possi en contacte amb nosaltres. Aquest motiu no ha de ser un impediment per la vostra assistència.

 

Imparteixen:

Paula Cantallops i Eduardo Caselles.

Places limitades: 25 persones.

 


CAMÍ DE CONTEMPLACIÓ SETMANA D’EXERCICIS

La portaré al desert,Li parlaré al cor

Set dies de silenci, de quietud, d’apertura al Ser en el desert de Sant Honorat, lloc de contemplació de pregària, de Presència.


En el silenci es va obrint un espai diàfan, ample i profund, anam besllumant que som, que tot és en El Qui És.

Cada dia conté temps de contemplació de la natura, unes  hores de meditació en grup, alternant una hora de meditació i mitja hora de descans.

En Camí de Contemplació partim de les nostres arrels cristianes, i ens obrim a totes les vies nobles de la humanitat que aspiren al mateix: Ser U en l’U en comunió amb totes les  criatures de la Terra.  Aquesta dimensió  cosmoteàndrica és constitutiva del nostre  caminar.

DATES: del 1 al 8 de juliol de 2024  

Per a més informació i inscripcions: Maria Gener 650513193  mgenerll@gmail.com